Cornelius Ryan

Beskrivelse

CORNELIUS RYAN (1920-1974) var journalist, krigskorrespondent og forfatter. Under Anden Verdenskrig dækkede han luftkrigen over Europa og var med på 14 bombetogter, før han sluttede sig til general George Pattons styrker og berettede om kampene frem til krigens afslutning.

Læs mere

Seneste udgivelse

Den længste dag

Illustreret specialudgave i stort format af Cornelius Ryans berømte bog ”Den længste dag”, som udgives i anledning af 75-året for D-dag. For første gang udgives Ryans tekst med 120 sjældne fotografier og 30 faksimile-dokumenter og interviews fra Cornelius Ryan Archive oversat til dansk.

“Den længste dag” er en af de bedst sælgende bøger om D-dagen og 2. Verdenskrig gennem tiden. Forfatteren og journalisten Cornelius Ryan skabte en hel ny form for militærhistoriske bøger ved at basere sit værk på interviews med hundreder af deltagerne ved landgangen i Normandiet.

Ryans bog er desuden kendt som grundlag for en af filmhistoriens mest berømte krigsfilm ”The Longest Day”, som havde premiere i 1962 med en stjernebesætning bestående af bl.a. John Wayne, Richard Burton, Robert Mitchum, Henry Fonda og Sean Connery.

Bøger af Cornelius Ryan

Tilføj til ønskeliste

Den længste dag

Cornelius Ryan