Christian Dorph

Beskrivelse

Christian Dorph, født 1966 i Odense, er uddannet på Forfatterskolen 1988-1990 og cand.phil. i dansk fra Aarhus Universitet. Siden 1995 har Christian Dorph undervist på Testrup Højskoles skrivelinje.

Christian Dorph debuterede i 1992 med digtsamlingen ET STYKKE TID. Siden har han udgivet fire andre digtsamlinger, senest EN DRØM OM KÆRLIGHED fra 2013.

Sideløbende med den poetiske åre forgrener Christian Dorphs forfatterskab sig i en række sprudlende kriminalromaner. Selv har Christian Dorph udgivet den filosofiske ØJET OG ØRET fra 1999 og noir-krimien HYLSTER fra 2003.

Derudover tæller Christian Dorphs krimiproduktion også et frugtbart samarbejde med forfatterkollegaen Simon Pasternak. Forfatterduoen Dorph og Pasternak har udgivet tetralogien OM ET ØJEBLIK I HIMLEN fra 2005, AFGRUNDENS RAND fra 2007, JEG ER IKKE HER fra 2010 og TAL TIL MIG fra 2015. Krimiserien rummer foruden sin pirrende thriller-intrige også en beskrivelse af Danmark i den sidste fjerdel af det 20. århundrede.

Christian Dorph har modtaget 11 legater fra Statens Kunstfond, heriblandt et treårigt arbejdslegat i 1996.

Fotograf: Bjarke Johansen, 2015

Læs mere

Seneste udgivelse

Om et øjeblik i himlen

I dagene efter RAF's blodige gidselstagning i Stockholm i april 1975 bliver den smukke luksushippie og forhenværende aktivist Ellen Bang fundet myrdet sammen med sin mand og deres lille datter. Det udvikler sig til en labyrintisk sag fuld af blindgyder og skjulte dagsordener, der sender politifolkene Ole Larsen og Erik Rohde rundt mellem tidens drømme og mareridt, mellem tyske terrorister og danske venstrefløjsintellektuelle, og efterhånden også ind i deres egne forvirrede sjæle ...