Carl Nielsen

Beskrivelse

Carl August Nielsen (1865-1931) var en dansk komponist og dirigent. Han skrev seks symfonier, tre koncerter for hhv. violin, fløjte, klarinet og orkester, to operaer, seks strygekvartetter og anden kammermusik samt flere hundrede sange og andre vokalværker

Som dreng fik han violinundervisning, i en lokal musikforening stiftede han for første gang bekendtskab med den klassiske orkestermusik. I 1884 blev Carl Nielsen optaget på Musikkonservatoriet i København med violin som hovedfag. Han aflagde eksamen i 1886 og konkurrerede sig tre år senere ind på en andenviolinplads i Det Kongelige Kapel.

Carl Nielsen havde da markeret sig som komponist, bl.a. med sit op. 1, Suite for Strygere. I 1890 tildeltes han Det Anckerske Legat, for hvis legatsum han rejste til Tyskland, Frankrig og Italien.

Han er omtalt som sin tids største musikbegavelse i Norden. Han tonesatte alt fra småsange som JENS VEJMAND til store symfonier og operaer som MASKERADE. Carl Nielsen har haft betydelig indflydelse på de følgende generationer af danske komponister, og især fra begyndelsen af 1960'erne har hans værker vundet stadig stigende international opmærksomhed og anerkendelse.

Læs mere

Seneste udgivelse

Min fynske barndom

Genudgivelse med forord af musikeren Peter Sommer.

Min fynske Barndom (1927) er den verdenskendte danske komponist Carl Nielsens selvbiografi om barndommen, der var præget af dårlige økonomiske kår for den store søskendeflok. Faderen ernærede sig som daglejer, maler og spillemand, og Carl Nielsen blev tidligt sendt ud for at tjene. Som dreng fik han violinundervisning, i en lokal musikforening stiftede han for første gang bekendtskab med den klassiske orkestermusik.
 

Bøger af Carl Nielsen

Tilføj til ønskeliste

Min fynske barndom

Carl Nielsen