Beate Grimsrud

Beskrivelse

Beate Grimsrud, f. 1963, er norsk forfatter og dramatiker, bosat i Stockholm siden 1984.

Hun debuterede i 1990 med novellesamlingen Det fins grenser for hva jeg ikke forstår. Hun blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris i 2000 for romanen At smyge forbi en økse, og igen i 2011 for den anmelderroste En dåre fri - denne gang blev hun som noget helt særligt nomineret af både Norge og Sverige.

En dåre fri, som er delvist selvbiografisk, blev opført som forestilling på Odense Teater i 2015. Samme år udkom romanen Evighedsbørnene i Sverige og Norge. Evighedsbørnene udkom på dansk i august 2016.

Fotograf: Henrik Gowers Lindal, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Evighedsbørnene

Stockholm i slutningen af oktober. Stockholm, den by i verden hvor der findes flest husstande, som kun bebos af én person.

EVIGHEDSBØRNENE handler om fire voksne, som ikke rigtig er blevet voksne; som er ude af stand til at være det.

SIRI bliver indbildt gravid, fordi hun drømmer om at få et barn. Hun elsker sin amerikanske veninde, LOUISE, men vil ikke være hendes elskerinde.

ANDRÉ bor alene med sin kat, som han elsker; som han taler med og i det hele taget betragter som en erstatning for både en partner og et barn. Hans eneste ven er autisten Tomas.

TOMAS har kontaktvanskeligheder og har aldrig har forstået, hvad han skal med andre mennesker. Men en dag sidder han ved siden af André og tænker: Nu sidder jeg helt frivilligt ved siden af en ven.

Alle er de singler i storbyen med en indre uro – uden retning og indre fornemmelse for, hvad de egentlig vil med deres liv. Mennesker for hvem ensomheden er en plage, men andre mennesker et helvede.

Verdensrummet et kæmpeøre. Det er det, der fortælles for.

Bøger af Beate Grimsrud

Tilføj til ønskeliste

En dåre fri

Beate Grimsrud

Tilføj til ønskeliste

Evighedsbørnene

Beate Grimsrud