Anne Sverdrup-Thygeson

Beskrivelse

Anne Sverdrup-Thygeson er en norsk professor, der forsker i insekternes rolle i naturen. Derudover underviser hun i naturpleje og skovbiodiversitet og bestyrer en videnskabsblog. Anne Sverdrup-Thygeson har vundet flere priser for sin forskning og formidling, og er også en hyppig gæst i de norske medier.

Læs mere

Seneste udgivelse

Insekternes planet

Insekter er alle steder. De kan leve i skoven, på engen, de dybeste grotter, i døbefonte, computere og i hvalrossers næsebor. De er helt anderledes end os: de bærer skelettet udenpå kroppen, nogle har ører på knæene, nogle tunge under fødderne og nogle øjne på penis. Selv med en hjerne på størrelse med et sesamfrø, kan de genkende ansigter. Der er 200 millioner insekter per menneske, men selvom der er mange, går antallet drastisk tilbage.

Uden insekter vil mennesker og dyr dø. Insekter forvandler visne planter og døde dyr til frodig jord. De bestøver planterne og er føde for andre dyr. De er helt nødvendige for os, og de er under pres. De er simpelthen tandhjulene, der får verden til at dreje. 

Anne Sverdrup-Thygeson har forsket i insekter i mange år og i denne bog kan du læse om, hvad der fascinerer hende - og hvorfor vi skal passe bedre på de små og snedige skabninger. 

Bøger af Anne Sverdrup-Thygeson