Anne Prytz Schaldemose

Beskrivelse

Anne Prytz Schaldemose, f. 1971, er fotograf og forfatter. Hun har fotograferet til bøgerne Københavnerne (Gyldendal 2013), Den fantastiske historie (2011), Glimt af Rom (2009), Operaen på Dokøen (Gyldendal 2005), Skagen (Gyldendal 2004), København folk og kvarterer (Gyldendal 2001.) Har udsmykket metrostation Forum, udstillet på Dansk Arkitektur Center, skrevet kortprosa (Jensen & Dalgaard 2017) og en række børnebøger (Høst & Søn).

I 2018 er Anne Prytz Schaldemose sammen med Lars Hedebo Olsen aktuel med Tivoli - En have i byen.

http://anneprytzschaldemose.dk/

Privatfoto.

Læs mere

Seneste udgivelse

Tivoli

I 2018 fylder Tivoli 175 år. I alle de år har Tivoli forført os, givet os de vildeste rutschebaneture, taget os med op i ballongyngerne og serveret de sødeste vafler for os.

Det var i Tivoli, vi oplevede Pjerrot første gang, så en pige danse på tåspidserne hen over Pantomimeteatrets skrå gulv og selv prøvede at køre i en lille veteranbil.

Men hvordan er det at være en af chaufførerne i Rutschebanen eller sælge vafler i en bod, der er over 100 år gammel? At hjælpe børn med at fiske ænder eller planlægge, hvor mange tulipaner, der skal stå i fuldt flor til maj næste år? Tivoli – en have i byen går bag facaden og fortæller om de folk, der arbejder i Tivoli. Ildsjælene, der får lysene til at blinke, maskinerne til at køre, og som ikke kunne drømme om at arbejde noget andet sted. Den gamle forlystelsespark må helst ikke forandre sig, men gør det alligevel hele tiden. Det er derfor, vi aldrig bliver færdig med Tivoli.

Bogen er med fotografier af Anne Prytz Schaldemose og med tekst af Lars Hedebo Olsen.

Bøger af Anne Prytz Schaldemose