Anne Fortier

Beskrivelse

Anne Fortier, født 1971, voksede op i Holstebro og blev student fra Struer Gymnasium. Efter gymnasiet flyttede Anne til Aarhus, hvor hun tog en MA i Idéhistorie og Massekommunikation ved Aarhus Universitet, efterfulgt af en PhD i Idéhistorie med fokus på det antikke Rom. Efter fuldendt studie flyttede hun tilbage til Holstebro for at arbejde ved TV Midt-Vest.

I 2002 flyttede Anne Fortier til USA, hvor hun blandt andet var co-producer på dokumentarfilm. Hun debuterede som forfatter i 2005 med HYRDER PÅ BJERGET, men slog for alvor igennem romanen JULIE, der blev skrevet, mens Anne arbejdede som program officer ved Institute for Humane Studies i Washington. Bogen blev i 2008 solgt til Random House via Annes agent i New York. Bogen, der blev skrevet på engelsk, er siden blevet solgt til over 30 lande, heriblandt Danmark. I 2014 udgav hun AMAZONERNES RING.

Læs mere

Seneste udgivelse

Hyrder på bjerget

Danske Anne Fortier debuterede i 2005 med romanen HYRDER PÅ BJERGET. I den flytter Marie ind hos sin onkel, der er fysikprofessor og noget af en særling. Ydermere foregår der mærkelige ting i huset, hvor personer dukker op på de underligste tidspunkter, og Marie finder ud af, at onkelen er involveret i en hemmelig loge, der har en mission. Men hvilken? Med et er Marie involveret i en række hæsblæsende og uventede begivenheder.

I 2010 udkom Anne Fortiers anden roman, JULIE, på dansk. Den blev i sin oprindelse skrevet på amerikansk, da forfatteren siden 2002 har boet skiftevis i Canada og USA. JULIE er solgt til udgivelse i mere end 30 lande, og herhjemme har romanen, der dels foregår i Siena i 1340 og dels i Siena i nutiden med tragedien om Romeo og Julie som den dramatiske fællesnævner, rundet et samlet trykoplag på 25.000 eksemplarer.

(Bemærk at sidetallet springer fra side 327 til 562 - dette er ikke en fejl)

Bøger af Anne Fortier

Tilføj til ønskeliste

Hyrder på bjerget

Anne Fortier

Tilføj til ønskeliste

Amazonernes ring

Anne Fortier

Tilføj til ønskeliste

Julie

Anne Fortier