Thomas Ubbesen

Beskrivelse

Thomas Ubbesen, født, 1956, uddannet journalist fra journalisthøjskolen. Han har som journalist og forfatter rejst over hele kloden og rapporteret fra konflikter, naturkatastrofer og krige i blandt andet Irak, Libyen, Afghanistan, Balkan, Haiti, Burma og Ukraine.

Thomas Ubbesen er forfatter af bogen GOOD LUCK, HABIBI, som handler om en far og hans datter der flygter fra Syrien til Nordeuropa.

Foto: Jes Larsen, 2016

Læs mere

Seneste udgivelse

Gensyn med hippieruten

21-årige Thomas Ubbesen stiller sig i 1977 op ved Friheden Station i Hvidovre, stikker tommelfingeren frem og begiver sig ud på hippieruten. 40 år senere tager den nu 61-årige journalist og forfatter samme rute og genoplever Europa, Mellemøsten og Indien i et nyt årtusind, hvor det hele er betydeligt mindre magisk og langt mere kaotisk og frygtindgydende.

Verden stod åben, og tusindvis af unge fra Vesten greb øjeblikket og drog i en endeløs karavane af spirituelt søgende og eventyrlystne hippier afsted mod Østen i søgen efter frihed, dope og vilde oplevelser.

Thomas Ubbesen var en af dem. Han rejste over land til Indien gennem blandt andet Jugoslavien, Iran, Irak og Afghanistan uden idé om, hvordan det skulle ende – og næsten uden penge.

40 år efter har han gennemrejst samme rute på tommelfingeren og med lokalbusser og tog.

Det er en fortælling om hasarderede rejser, eksperimenter i fjerne lande og bevidsthedstilstande dengang og nu – og en refleksion over, hvordan det hele har udviklet sig i mellemtiden.

 

Bøger af Thomas Ubbesen

Tilføj til ønskeliste

Good luck, habibi

Thomas Ubbesen