Læs artiklen

Med Outlander-universet blev tidsrejser sexede

Med Outlander-universet blev tidsrejser sexede

Tænk hvis din mand var fra en anden tid? Det sker på mystisk vis for den engelske sygeplejerske Claire i bog- og tv-serien Outlander, da hun lige efter Anden Verdenskrig via en kløvet sten i en oldtidsstenkreds bliver transporteret tilbage til 1743. Outlander-begyndere kan blive godt klædt på lige her.

Hvis du er en af de få, der stadig har Outlander-universet til gode, så er lige nu et godt tidspunkt at kaste dig ud i eventyret!

Den anden roman i rækken på otte udkommer på dansk 7. oktober, og anden sæson af TV-serien har netop haft premiere denne sommer.

Læs disse 10 nedslag; så er du klædt godt på til Outlander-rejsen

1) Outlander er en dramatisk og romantisk fortælling om sygeplejersken Claire, der på en rejse med sin mand ved et tilfælde bliver sendt tilbage i tiden og havner midt i en skotsk klan og halsbrækkende eventyr. Undervejs forelsker hun sig i den skotske kriger og herremand, Jamie Fraser, som ikke er fra hendes egen tid.

2) Outlander er både en kærlighedshistorie og en barsk skildring af højlandsskotternes liv i krig og fred. Dens store succes skyldes formentlig, at den er fyldt med erotik, drama og en viljesærk heltinde splittet mellem to mænd, to epoker og to helt forskellige liv.

3) Outlander – Den engelske kvinde er første bind i romanserien, som er skrevet af den amerikanske forfatter Diana Gabaldon. Romanen udkom på dansk i efteråret 2015, mens den oprindeligt udkom på engelsk i 1991. I oktober 2016 udkommer anden del af Outlander på dansk. Den hedder Outlander – Guldsmed i rav.

4) I den aktuelle anden roman i serien, Outlander – Guldsmed i rav, har Claire holdt på sine hemmeligheder i tyve år. Men nu i 1968 vender hun sammen med sin voksne datter tilbage til det tågeindhyllede skotske højland, hvor hun planlægger at afsløre en sandhed, der er lige så fattelig og fantastisk som de begivenheder, der ligger til grund for den. Claires fængslende rejse fortsætter og bringer hende til Frankrig, hvor hun involveres i intrigerne omkring det franske hof og den landsforviste Charles Edward Stuart, der drømmer om at generobre den skotske trone, og hun kastes ud i en desperat kamp for at redde både sit barn og den mand, hun elsker.

5) Herhjemme kan TV-serien Outlander ses på streamingtjenesterne Viaplay og Netflix. Diana Gabaldon, romanseriens forfatter, har selv en birolle og siger to replikker i et af TV-seriens afsnit.

6) Handlingen og personerne i Outlander er fiktive, men rammerne og de historiske begivenheder rundt om er ikke – de bygger på historiske fakta om de epoker og de steder, hvor historien udspiller sig. Genren betegnes historisk fiktion.

7) Forfatteren, der har skabt Outlander, er amerikanske Diana Gabaldon. Gabaldon afsluttede som ung otte års universitetsstudier i zoologi og marinebiologi med en ph.D i behavioral ecology … eller – på dansk – artsbestemt, biologisk betinget adfærd.

8) I 1988 – ti år efter sine studier – besluttede Gabaldon sig for at skrive en roman. Egentlig var det bare for øve sig og lære hvordan. Selv om hun ingen særlig historisk indsigt havde, valgte hun at skrive en historisk roman. Denne første øvelse i at skrive en roman endte med at blive til det første bind i Outlander-serien og en vaskeægte international bestseller.

9) Efter at have færdiggjort andet bind i serien i 1992 opsagde Gabaldon sin stilling som professor på Arizona State University for at være forfatter på fuld tid.

10) De otte romaner i Outlander-serien udkommer foreløbig i 27 lande og på 24 sprog. Bøgerne er solgt i over 25 mio. eksemplarer.

Find Outlander-bøgerne her:

Tilføj til ønskeliste

Trommer i det fjerne

Tilføj til ønskeliste

Den rejsende

Tilføj til ønskeliste

En guldsmed i rav

Tilføj til ønskeliste

Den engelske kvinde

Redaktionen anbefaler: