Læs artiklen

Forsker, forfatter og professionel sukkermyteknuser: Drop mellemmåltiderne

Forsker, forfatter og professionel sukkermyteknuser: Drop mellemmåltiderne

PhD, farmaceut, forsker og leder Anette Sams går til kamp mod livstilssygdomme og usundhed i sin bog, SANDHEDEN OM SUKKER. Her afliver hun myter om sukker, mens hun guider læseren til et stabilt blodsukker og – dermed – et sundere liv!

SANDHEDEN OM SUKKER stiller skarpt på dit blodsukker og dine mange veje til at stabilisere det, så du får et af de bedste medicinskabe til behandling af overvægt, træthed, allergier, type 2-diabetes, humørsvingninger og autoimmune sygdomme. Og undervejs skal der aflives nogle af de (mange!) myter, vi danskere har om stabilt blodsukker.

»Er du superfysisk aktiv eller et ungt menneske, er mellemmåltider fint. Men alle vi inaktive kontormus skal droppe mellemmåltiderne,« siger Anette Sams til Politiken. »Kroppen har ikke godt af, at du hele tiden tilfører den energi.«

»Konsekvenserne ved et for stort indtag af sukker kan være for højt blodsukker flere gange om dagen. Det er med til at stresse vores celler og vedligeholde potentielle sundhedsskadelige processer i kroppen. Derfor er det vigtigt at kende til sukkerfælderne,« siger Sams i Søndagsavisen. 

»Hvis du føler, du er gået sukkerkold mellem hovedmåltiderne, uden at du har været ekstremt fysisk aktiv, så prøv at snuppe en ‘puls-snack’ i stedet for en ’sukkersnack’. En pulssnack kan for eksempel være 10-20 englehop eller 5-10 burpees. Her hjælper du kroppen med at lave den perfekte mængde sukker til dig ved at forbrænde fedt.«

Det er nemlig ikke blot de uheldige få, der skal passe på med blodsukkeret. Ifølge BT er hele 1,5 millioner danskere i risiko for livstilssygdomme og -lidelser. »Et stabilt blodsukker har et stort behandlingsmæssigt potentiale, som er fuldstændig overset,« fortæller Sams til BT. 

Eksperterne er enige: »Sukker spiller en central rolle i rigtig mange af de problematikker som vi har på sundhedsområdet. Anette Sams rammer plet med denne bog som er let anvendelig og fagligt stærk, « siger Chris McDonald.

For nogle kan målet om det stabile blodsukker måske virke uhåndgribeligt og svært at opnå. I SANDHEDEN OM SUKKER starter man i det overskuelige. Her begynder dit stabile blodsukker med seks trin over syv dage – og inden da har Sams dækket alt, der er vigtigt at vide om blodsukker lige fra dogmer og myter til sukker i fødevarer og Sams’ BIOLOGIK.

Find bogen her

Tilføj til ønskeliste

Sandheden om sukker

Anette Sams

Redaktionen anbefaler: