Kim Leine

Kim Leine
Del

Kim Leine

Kim Leine (f. 1961) er født i Norge, men kom til Danmark som 17-årig. Efter en uddannelse som sygeplejerske arbejdede Kim Leine i Grønland i 15 år. I 2004 vendte Kim Leine tilbage til Danmark, hvor han debuterede som forfatter med erindringsromanen ”Kalak” (2007). Det var en rå skildring af en danskers tilværelse og nedtur i det moderne Grønland.

Kim Leines anden roman, ”Valdemarsdag” (2008), udspiller sig i mellemkrigstidens København. Hele bogen udspiller sig på en enkelt dag; den 15. juni 1938, Valdemarsdag. Bogen omhandler en familietragedie og et blodigt jalousimord.

I 2009 udkom romanen ”Tunu”, hvori Kim Leine søger tilbage til Grønland. Denne gang lægger landet scene til fortællingen om en ung, mandlig, dansk sygeplejerskes møde med det grønlandske samfund og bygdkulturen.

I 2012 udgav Kim Leine den store historiske roman ”Profeterne i Evighedsfjorden”. Kim Leines anmelderroste roman handler om den danske præst Morten Falck, der udstationeres i Grønland i slutningen af 1700-tallet. Bogen er inspireret af virkelige hændelser i slutningen af 1700-tallet. ”Profeterne i Evighedsfjorden” udspiller sig i Københavns stræder og på grønlandske udsteder, på sørejser og hvalfangst, på fodrejse gennem Norge og under Københavns store brand i 1795.

Kim Leines ”Profeterne i Evighedsfjorden” er solgt til udgivelse i adskillige lande, herunder Tyskland, USA, England og Frankrig. Kim Leine modtog desuden adskillige store priser for romanen – bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

”Afgrunden” er titlen på Kim Leines seneste roman, der udkom i 2015. Endnu en gang er der tale om en stort anlagt historisk roman fra Kim Leine. ”Afgrunden” handler om de danske tvillingebrødre Kaj og Ib, der følges ad til den finske borgerkrig i 1918 og mærkes af den for livet. Vi følger deres historier op gennem mellemkrigstiden og den store kulmination i modstandskampen under 2. Verdenskrig. Kim Leine har skrevet en fortælling om krig og kærlighed og om at være menneske i det onde 20. århundrede.

Kim Leine har desuden udgivet børnebogen ”Drengen der drog nordpå med sin far for at finde julemanden” (2015).

Fotograf: Robin Skjoldborg, 2015

Af samme forfatter

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!