Harald Voetmann

Harald Voetmann
Del

Harald Voetmann

Harald Voetmann er født 1978 i Birkerød. Han er uddannet på Forfatterskolen 1997-99 og medredaktør på tidsskriftet Ildfisken. Derudover har Harald Voetmann taget grunduddannelsen i latin på Københavns Universitet 2003-2006. Interessen for antikkens tankegods i kollision med nutidens rationalitet er karakteristisk for Harald Voetmanns bøger.

Harald Voetmann debuterede som forfatter med kortprosasamlingen ”Kapricer” i 2000. Sit kunstneriske gennembrud fik Harald Voetmann med den anmelderroste novellesamling ”Teutoburger” i 2005.

I 2010 udgav Harald Voetmann sin første roman, ”Vågen”, der handler om den romerske naturhistoriker Plineus den Ældre. ”Vågen” blev både nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris og Montanas Litteraturpris. Bogen var desuden den første i Harald Voetmanns trilogi af selvstændige historiske romaner, der i øvrigt tæller Tycho Brahe-fortællingen ”Alt under månen” (2014) og Harald Voetmanns seneste roman ”Syner og fristelser” (2015). Det er historien om benediktinermunken Othlo, der på sit sygeleje i klosterets sygesal svæver ind af ud af bevidsthed, mens han kæmper med syner og fristelser, der vil lede ham i fordærv.
Trilogien er et overlegent eksempel på Harald Voetmanns eminente blik for det afskyelige og latterlige i mennesket, som på trods af alle anstregelser er aldeles ude af kontrol.

I 2008 modtog Harald Voetmann Statens Kunstfonds treårige arbejdsstipendium.

Harald Voetmann har også udgivet to privattryk i serien Trivia, hvor afdøde trivialgenrer forsøges genoplivet – indtil videre den victorianske spøgelseshistorie og en lærebog i høvisk kærlighed. Flere oplysninger om Trivia-projektet og forfatteren kan findes på www.haraldvoetmann.blogspot.com.

Foto: Katrine Naumann

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!