Simon Pasternak

Beskrivelse

Simon Pasternak, født 1971, er dansk forfatter, filmmanuskriptforfatter og forlagsredaktør. Han er cand.mag. i Litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

Simon Pasternak debuterede i 1998 med biografien OQALUTTUARTOQ JENS ROSING. Siden har Simon slået pjalterne sammen med forfatter Christian Dorph og de har sammen udgivet en serie af krimiromaner, der er blevet flot modtaget af anmeldere og læsere. Krimiserien er oversat til syv sprog.

I 2013 udkom Simon Pasternak alene med den historiske roman DØDSZONER. Den anmelderroste roman skildrer den tyske besættelseshærs fremtog mod fronten i Hviderusland under 2. Verdenskrig. Simon Pasternak har desuden skrevet flere filmmanuskripter bl.a. manuskriptet til Spies & Glistrup fra 2013 sammen med Christoffer Boe.

Læs mere

Seneste udgivelse

Tal til mig

November 1989. Berlinmuren falder. Regimerne vakler i resten af Østeuropa. Bliver det et blodbad eller fred i vor tid?

I København myrdes en ung kvinde, der på kort tid er gået fra ungkommunist over topmodel til fest- og cokevrag. Sporet fører ind i det hårde techno- og festmiljø og ender blindt.

I drabsafdelingen er der kaos. Drabschef Ole Larsen får hjerteinfarkt, Anita Jensen, der er selvskrevet til at overtage stillingen, bliver forbigået af ledelsen og forrådt af sin elsker, og ind fra højre kommer den uerfarne og overivrige Jesper Henriksen.

De tre må gennem ild og vand, forræderier og dobbelte dagsordner med HA’ere, splid i politiet, østeuropæiske dissidenter og udenlandske agenter for til slut at stå midt i den rumænske revolution i december 89, hvor de ikke kun skal opklare sagen, men også redde hinandens liv.