Jeanette Varberg

Beskrivelse

Jeanette Varberg (f. 1978) er arkæolog og museumsinspektør ved Moesgaard Museum. Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder. For Fortidens slagmarker – krig og konflikt fra stenalder til vikingetid (2014) modtog hun Rosenkjærprisen og Blixenprisen. Mennesket har altid vandret - Folkevandringer og vendepunkter i historien (2017) er udkommet i Gyldendals Til Tiden-serie.

Fotograf: Rógvi Nolsøe Johansen, 2014

Læs mere

Seneste udgivelse

Mennesket har altid vandret

Folkevandringerne hører tæt sammen med historiens store vendepunkter. Mennesket har altid vandret, og de store vandringer har formet vores historie og defineret, hvordan vores samfund ser ud i dag – og der er intet, som tyder på, at folkevandringerne kun hører fortiden til. Jeanette Varberg tager læseren med på en tur gennem de store vandringer, som kan påvises gennem en kombination af palæontologi, arkæologi, naturvidenskabelige metoder og historiske kilder.

TIL TIDEN handler om både de nære og de helt store forskydninger i samtiden. Korte, koncentrerede bøger, der løfter læserens blik fra den aktuelle debat og sætter emnerne ind i større sammenhænge. TIL TIDEN er skrevet af folk, der ved noget og tør mene noget.

Bøger af Jeanette Varberg

Tilføj til ønskeliste

Mennesket har altid vandret

Tilføj til ønskeliste

Fortidens slagmarker