Villy Sørensen

Villy Sørensen
Del

Villy Sørensen (1929 – 2001) var dansk filosof og forfatter.

Han debuterede i 1953 med novellesamlingen Sære historier, som blev fulgt op af Ufarlige historier i 1955. Fortællingerne har gerne alvorlige eller endog forfærdelige emner, men er skrevet med stor sproglig oplagthed og humor, og er nok de af Sørensens værker, som er mest kendt i den brede befolkning.

Villy Sørensens videre og omfattende produktion indeholdt både lyrik, filosofiske essays, gendigtninger af klassikere og analyse af danske folkeviser. Hans forfatterskab er præget af stor inspiratorisk konsekvens og stor genremæssig variation. Han insisterer stedse på at inddrage alle aspekter af virkeligheden — psykologiske, sociale, ontologiske — i sine skildringer og analyser. Som en markant personlighed i dansk kulturliv gennem et halvt århundrede, stod han bag flere kulturpolitiske projekter, bl.a. tidsskriftet Vindrosen (sammen med skolekammeraten Klaus Rifbjerg).

Villy Sørensen modtog i 1962 Det Danske Akademis store pris og blev i 1965 medlem af akademiet. Han modtog desuden Nordisk Råds Litteraturpris i 1974.

 

Læs mere om forfatterskabet her: http://www.denstoredanske.dk/index.php?title=Kunst_og_kultur/Litteratur/Dansk_litteratur/Efter_1940/Villy_S%C3%B8rensen

 

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!