Pablo Llambías

Pablo Llambías
Del

Pablo Llambías

Pablo Llambías, født 1964, er dansk forfatter og tidligere rektor på Forfatterskolen. Derudover har Pablo Llambías baggrund som både cand.phil. fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, grunduddannelsen i Filmvidenskab fra Københavns Universitet og hovedfag i trombone fra Det Jydske Musikkonservatorium.

Pablo Llambías debuterede som forfatter i 1996 med novellesamlingen ”Hun har en altan”.

I 2001 udgav Pablo Llambías romanen ”Trojaner”, der består af diffuse prosastykker uden fast kronologi. Pablo Llambías lægger fortællingens dele ud i flere spor og fortællerstemmer i det, der i udgangspunktet er en actionthriller. Imidlertid rummer bogen også en fortælling om en forfatter, der filosoferer over livet og den historie, han skriver på. Det selvrefererende går igen som en tematik i Pablo Llambías’ bøger.

Siden debuten har Pablo Llambías med sin alsidige baggrund både produceret romaner, noveller, dokumentarfilm og kortfilm og udstillet som billedkunstner. Dertil kommer Pablo Llambías’ mere genreoverskridende og hybridiserende bøger som f.eks. ”Rådhus” (1997). I denne bog blander Pablo Llambías sociologisk rapport, poetik, essay, skønlitteratur, drejebog, arkitekturanalyse mv. i en undersøgelse af, hvorfor der står en skulptur foran alle danske rådhuse.

Fra 2011-2013 udgav Pablo Llambías sin store sonettrilogi ”Monte Lema”, ”Hundstein” og ”Sex Rouge”. Her er Pablo Llambías’ karakteristiske selvbiografiske tema endnu en gang på færde. Samtidig former Pablo Llambías’ trilogi imidlertid netop et opgør med genrekonventionerne for selvbiografien som en sammenhængende og meningsfuld fortælling om et liv. I stedet skaber Pablo Llambías et billede af en mand, som ikke ejer en bestemt fortælling om sig selv.

Senest har Pablo Llambías udgivet bogen ” Skrivning for begyndere: om skønlitterær skrivekunst for begyndere – en personlig refleksion”.

Pablo Llambías er bl.a. blevet tildelt Otto Gelsted Prisen 2008 og SFC Prisen 2002 for sit forfatterskab.

 

FOTO: Per Morten Abrahamsen, 2010
 

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!