Naja Marie Aidt

Naja Marie Aidt
Del

Naja Marie Aidt

Naja Marie Aidt er født 1963 i den grønlandske by Aasiaat (på dansk Egedesminde) og i dag bosat i New York.

Naja Marie Aidt debuterede som forfatter i 1991 med digtsamlingen ”Så længe jeg er ung”. Med denne debut indledte Naja Marie Aidt med sit enkle, intense sprog en karriere som en af de mest læste forfattere i sin generation.

Naja Marie Aidt har udgivet en lang række digtsamlinger, senest ”Poesibog” (2008) og ”Alting Blinker” (2009), der er trykt i 7000 eksemplarer. Derudover har Naja Marie Aidt udgivet novellesamlingerne ”Vandmærket” (1993) og ”Tilgang” (1995). Mest kendt er Naja Marie Aidt måske for novellesamlingen ”Bavian” (2006), som hun modtog både Kritikerprisen og Nordisk Råds Litteraturpris for. ”Bavian” er solgt til udgivelse i flere lande, bl.a. Tyskland, Frankrig og Canada.

I 2012 udgav Naja Marie Aidt sin første roman, ”Sten, saks, papir”, om den 40-årige Thomas, der efter sin kriminelle fars død konfronteres med familien og sin egen tunge barndom.

Sammen med forfatterkollegerne Mette Moestrup og Line Knutzon var Naja Maria Aidt i 2014 aktuel med den prisvindende fællesbog ”Frit flet”. Bogen er et fornyende og forfriskende indspark til debatten om køn og feminisme. I en kollage af logbøger, sange, interviews, digte, breve, tegninger, og mailkorrespondancer flettes de tre forfatteres stemmer sammen i en bog om venskab, frihed, køn, magt, ensomhed og meget andet.

Naja Marie Aidt har desuden skrevet dramatik, radiospil, sangtekster, børnebøger og manuskriptet til filmen ”Strings” (2005). På tværs af forfatterskabets diversitet, kredser Naja Marie Aidts bøger ofte om relationer og i særdelehed kommunikationen mellem mennesker.

Gennem årene har Naja Marie Aidt bl.a. modtaget Herman Bangs Mindelegat, Martin Andersen Nexø prisen, Morten Nielsens Mindelegat, Beatrice Prisen og den livsvarige ydelse fra Statens Kunstfond.

I 2016 udkommer Samlede noveller - den første samlede udgave af Naja Marie Aidts nu tre klassiske novellesamlinger Vandmærket, Tilgang og Bavian. Samlede noveller udgives i samme udstyr og i samme design som Naja Maria Aidts Samlede digte (første udgave 2009, anden udgave 2015), formgivet af Kim Lykke.

Læs mere på Naja Marie Aidts hjemmeside.

 

 

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!