Yasmina Khadra

Beskrivelse

Yasmina Khadra er et pseudonym for den algierske forfatter Mohammed Moulessehoul, f. 1955.

Han er tidligere officer i den algierske hær, og tog et kvindeligt forfatterpseudonym for at undgå militær censur. I 2001 forlod han hæren, afslørede sin forfatteridentitet og gik i eksil i Frankrig, hvor han har boet siden.

Khadra er blevet berømt for sine indlevende skildringer af menneskeskæbner i konfliktområder som Irak, Afghanistan og hans hjemland, Algeriet. Han er oversat til adskillige sprog, og regnes for en af de største nulevende nordafrikanske forfattere.

Læs mere

Seneste udgivelse

Sort måne

Lægen Kurt Krausmann fra Frankfurt er ved at gå i hundene efter at have mistet sin elskede på tragisk vis. En ven overtaler ham til at tage med på en sejltur til Comorerne mellem Afrika og Madagaskar for at begynde på en frisk. Da skibet ud for Afrikas Horn bliver angrebet af pirater, forvandler rejsen sig til et mareridt. De to venner bliver ydmyget, berøvet og slået. De møder et fattigdommens og håbløshedens Afrika. Lidt efter lidt får Kurt dog øjnene op for en overraskende, levende og fascinerende verden, hvor kærligheden måske også venter.    

 

 

Bøger af Yasmina Khadra

Tilføj til ønskeliste

Sort måne