Uwe Tellkamp

Beskrivelse

Uwe Tellkamp, f. 1968, er tysk forfatter.

Tellkamp voksede op i Dresden under DDR-regimet. I en periode sad han fængslet i forbindelse med 1989-oprøret. Efter at have fuldført sit medicinstudium, arbejdede han i Leipzig, New York og Dresden som læge; i dag ernærer han sig udelukkende som forfatter og bor i Tyskland.

Uwe Tellkamps store gennembrud er romanen Tårnet. Historie fra et sunket land der på knap 1000 sider beskriver DDR-regimets undergang. Romanen begynder i 1982 og slutter i 1989. Handlingen foregår i Weisser Hirsch, et tidligere velhaverkvarter i Dresden, og cirkler om en mindre outsidergruppe, der torneroseagtigt lever efter senborgerskabets normer uden større kontakt med den socialistiske omverden.

Romanen modtog Deutscher Buchpreis 2008 på bogmessen i Frankfurt am Main, og i 2009 modtog Tellkamp Literaturpreis der Konrad-Adenauer-Stiftung.

Læs mere

Seneste udgivelse

Tårnet

Dresden, vinteren 1982. Mens det officielle DDR sørger over Leonid Breznjevs død, fejrer lægen Richard Hoffmann sin halvtredsårs fødselsdag. Richard, hans familie og venner tilhører en del af Dresdens befolkning, som egentlig slet ikke burde findes i den folkesocialistiske stat: Borgere, som har rod i de klassiske friheds- og dannelsesidealer, som fordyber sig i litteratur og musik og forsøger at holde den politiske virkelighed på afstand med sort humor og ironi. Alle bebor de det gamle villakvarter Tårnet, et sted, hvor tiden synes at stå stille. De smukke, men forfaldne huse med karnapperne og de blomstrende haver fremstår i den brunkulsstinkende 80’ervirkelighed som en anakronisme: et svagt, nostalgisk ekko af en svunden tid.   Tre personer står i centrum: Richard, som trods sin kritiske holdning alligevel ikke formår at holde systemets gift ude af blodet. Richards svoger Meno, der færdes blandt det røde aristokrati, men trækker sig mere og mere tilbage til sin egen verden. Og endelig Richards søn Christian, som fortvivlet tumler fra gymnasiet til hæren med dens morderiske øvelser og straffeforanstaltninger. Da Murens fald nærmer sig i november 1989, rives de alle med i Tidens og Historiens malstrøm.

Bøger af Uwe Tellkamp

Tilføj til ønskeliste

Tårnet