Selina Juul

Selina Juul
Del

Selina Juul er født den 7. marts 1980 i Moskva, Rusland. Hun flyttede til Danmark som 13-årig og er uddannet grafisk designer ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (tidl. Den Grafiske Højskole). Selina Juul er stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad - Danmarks største frivillige organisation mod madspild, som siden 2008 har medvirket til at bringe massivt fokus på madspild i Danmark samt opnået en lang række resultater i både Danmark, EU, Norden og FN - og medvirket til mindre madspild bl.a. hos forbrugere, i industrien og hos detailhandlen.

Selina Juul er initiativtager og primus motor til reste-kogebogen 'Stop spild af mad - en kogebog med mere' med Francis Cardenau, Katrine Klinken, Camilla Plum, Thomas Rode Andersen og Suhrs Madakademiet, som udkom på Gyldendal den 7. marts 2011. Bogen har opnået en delt 2. plads i prisen Best Sustainable Food Book in the World ved Gourmand World Cookbook Awards.

Selina Juul taler ofte om madspild på danske og internationale konferencer. Siden 2010 har Selina Juul skrevet over 150 kronikker, blogs og debatindlæg om madspild i danske og internationale aviser og medier, bl.a. kronikker med fem ministre, samt som fast blogger på Politiken og Jyllands-Posten.

For sit arbejde med Stop Spild Af Mad har Selina Juul modtaget 11 priser og udmærkelser, bl.a. Nordisk Råds Natur- og miljøpris, ALT for damernes Kvindepris, Svend Auken-prisen, Ridderkorset af fortjenstordenen Pro Utilitate Hominum, JCI Danmarks The Outstanding Young Person pris og er af Berlingske blevet kåret som Årets Dansker 2014.

Læs mere på: www.stopspildafmad.dk

Af samme forfatter

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!