Peter Adolphsen

Beskrivelse

Peter Adolphsen, født 1972 i Århus, har gennem årene gået på flere forskellige studier indenfor musik, teater og billedkunst. I 1995 blev han færdig på Forfatterskolen.

Siden Peter Adolphsen debuterede i 1996 med novellesamlingen SMÅ HISTORIER er det blevet til flere udgivelser for både børn og voksne bl.a. ÅR 9 EFTER LOOPET og DEN UBÆNDIGE HISTORIE OM RÆSERGÅSEN OG DRENGEN DIDRIK.

Foto: Isak Hoffmeyer, 2017

Læs mere

Seneste udgivelse

Rynkekneppesygen

Et rumvæsen kom svævende gennem universet, båret på titusindvis af stjerners solvinde, krummet sammen om sig selv og i kryptobiotisk dvale. Det var et mikroskopisk dyr, 0,1 millimeter langt, semigennemsigtigt, teddybjørne-bænkebider-lignende og med hoved i begge ender. En dag i maj år 2019 blev det indfanget af jordens tyngdefelt og faldt ned på overfladen, helt konkret på maveskindet af en ung kvinde ved navn Winnifred (kaldet Winnie) Hemmingsen, der lå i morgensolen på Sydvestpynten af Amager ved København. Rumvæsnet trillede ned i hendes navle og i denne svedige og letbehårede hulnings mørke fandt det betingelser, der mindede om dets fjerne hjemplanet; det vågnede af dvalen, rullede sig ud og førte sine to spidse tunger ned i huden. Da Winnie lidt efter vendte sig om på siden efter en medbragt termokande, var det allerede for sent: Frem til hendes død knap to måneder senere formerede disse bittesmå væsner sig på hendes hud og gjorde hende eksponentielt mere rynket og mere liderlig. Winnie Hemmingsen blev det første offer for det, der officielt skulle få betegnelsen MIWD, Mite Induced Wrinkle Disease, men i folkemunde blot kaldes ’rynkekneppesyge’.

Bøger af Peter Adolphsen