Kim Leine

Beskrivelse

Kim Leine, født 1961 i Norge, kom til Danmark som 17-årig. Efter en uddannelse som sygeplejerske arbejdede Kim Leine 15 år i Grønland. I 2004 vendte Kim Leine tilbage til Danmark, hvor han i 2007 debuterede som forfatter med erindringsromanen KALAK, en rå skildring af en danskers tilværelse og nedtur i det moderne Grønland.

Kim Leines anden roman, VALDEMARSDAG fra 2008, udspiller sig i mellemkrigstidens København. Hele bogen udspiller sig på en enkelt dag; den 15. juni 1938, Valdemarsdag. Bogen omhandler en familietragedie og et blodigt jalousimord. I 2009 udkom romanen TUNU, hvori Kim Leine søger tilbage til Grønland. Denne gang lægger landet scene til fortællingen om en ung, mandlig, dansk sygeplejerskes møde med det grønlandske samfund og bygdkulturen.

I 2012 udkom den store historiske roman PROFETERNE I EVIGHEDSFJORDEN. Inspireret af virkelige hændelser handler den anmelderroste roman om den danske præst Morten Falck, der udstationeres i Grønland i slutningen af 1700-tallet. Romanen er udgivet i adskillige lande, herunder Tyskland, USA, England og Frankrig. Kim Leine modtog adskillige store priser for romanen – bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

I 2015 udkom atter en historisk roman, AFGRUNDEN, som følger tvillingebrødrene Kaj og Ib gennem mellemkrigstiden og den store kulmination i modstandskampen under 2. Verdenskrig.

Kim Leine har i 2015 desuden udgivet børnebogen DRENGEN DER DROG NORDPÅ MED SIN FAR FOR AT FINDE JULEMANDEN.

Læs mere

Seneste udgivelse

Skovpigen Skærv

En storslået og magisk fortælling på tværs af tid og sted om venskaber, overlevelse, livet og døden.

Dybt inde i skoven bor Skærv og hendes familie, forældrene Frejk og Godiva og broderen Nor. Her lever de som Skovfolk i pagt med naturen. Men da Skærvs familie bliver taget som slaver af fyrsten, må hun pludselig klare sig selv. Og hvordan overlever man helt alene i skoven, når man føler sig som den mest forladte pige i hele verden? Og hvad nu, hvis ikke alt er, som det ser ud til at være?

Mesterlige Kim Leine har skrevet en helt særlig fortælling for børn. En fortælling, der fører læseren på en rejse igennem ukendt land og til den anden side af havet.

Bøger af Kim Leine

Vis mere
Tilføj til ønskeliste

Skovpigen Skærv

Tilføj til ønskeliste

Afgrunden

Tilføj til ønskeliste

De søvnløse

Tilføj til ønskeliste

Profeterne i Evighedsfjorden

Tilføj til ønskeliste

Tunu

Tilføj til ønskeliste

Kalak

Tilføj til ønskeliste

Valdemarsdag