Kim Leine

Kim Leine
Del

Kim Leine, født 1961 i Norge, kom til Danmark som 17-årig. Efter en uddannelse som sygeplejerske arbejdede Kim Leine 15 år i Grønland. I 2004 vendte Kim Leine tilbage til Danmark, hvor han i 2007 debuterede som forfatter med erindringsromanen KALAK, en rå skildring af en danskers tilværelse og nedtur i det moderne Grønland.

Kim Leines anden roman, VALDEMARSDAG fra 2008, udspiller sig i mellemkrigstidens København. Hele bogen udspiller sig på en enkelt dag; den 15. juni 1938, Valdemarsdag. Bogen omhandler en familietragedie og et blodigt jalousimord. I 2009 udkom romanen TUNU, hvori Kim Leine søger tilbage til Grønland. Denne gang lægger landet scene til fortællingen om en ung, mandlig, dansk sygeplejerskes møde med det grønlandske samfund og bygdkulturen.

I 2012 udkom den store historiske roman PROFETERNE I EVIGHEDSFJORDEN. Inspireret af virkelige hændelser handler den anmelderroste roman om den danske præst Morten Falck, der udstationeres i Grønland i slutningen af 1700-tallet. Romanen er udgivet i adskillige lande, herunder Tyskland, USA, England og Frankrig. Kim Leine modtog adskillige store priser for romanen – bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

I 2015 udkom atter en historisk roman, AFGRUNDEN, som følger tvillingebrødrene Kaj og Ib gennem mellemkrigstiden og den store kulmination i modstandskampen under 2. Verdenskrig.

Kim Leine har i 2015 desuden udgivet børnebogen DRENGEN DER DROG NORDPÅ MED SIN FAR FOR AT FINDE JULEMANDEN.

Af samme forfatter

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!