Kim Leine

Beskrivelse

Kim Leine, født 1961 i Norge, kom til Danmark som 17-årig. Efter en uddannelse som sygeplejerske arbejdede Kim Leine 15 år i Grønland. I 2004 vendte Kim Leine tilbage til Danmark, hvor han i 2007 debuterede som forfatter med erindringsromanen KALAK, en rå skildring af en danskers tilværelse og nedtur i det moderne Grønland.

Kim Leines anden roman, VALDEMARSDAG fra 2008, udspiller sig i mellemkrigstidens København. Hele bogen udspiller sig på en enkelt dag; den 15. juni 1938, Valdemarsdag. Bogen omhandler en familietragedie og et blodigt jalousimord. I 2009 udkom romanen TUNU, hvori Kim Leine søger tilbage til Grønland. Denne gang lægger landet scene til fortællingen om en ung, mandlig, dansk sygeplejerskes møde med det grønlandske samfund og bygdkulturen.

I 2012 udkom den store historiske roman PROFETERNE I EVIGHEDSFJORDEN. Inspireret af virkelige hændelser handler den anmelderroste roman om den danske præst Morten Falck, der udstationeres i Grønland i slutningen af 1700-tallet. Romanen er udgivet i adskillige lande, herunder Tyskland, USA, England og Frankrig. Kim Leine modtog adskillige store priser for romanen – bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris, Politikens Litteraturpris, Weekendavisens Litteraturpris og De Gyldne Laurbær.

I 2015 udkom atter en historisk roman, AFGRUNDEN, som følger tvillingebrødrene Kaj og Ib gennem mellemkrigstiden og den store kulmination i modstandskampen under 2. Verdenskrig.

Kim Leine har i 2015 desuden udgivet børnebogen DRENGEN DER DROG NORDPÅ MED SIN FAR FOR AT FINDE JULEMANDEN.

Læs mere

Seneste udgivelse

De søvnløse

Ny roman af Kim Leine, forfatteren til bl.a. Profeterne i Evighedsfjorden og Afgrunden.

År 2025, Tasiilaq i Østgrønland.

Det er sommer, og solen går aldrig ned. Det præger indbyggerne, der søvnløst famler rundt i lyset og lever, drømmer og dør, mens krigen raser nede i Europa.

De søvnløse er en stafetroman, hvor synsvinklen snor sig fra person til person, og hvor centrum er byens sygehus.

Bøger af Kim Leine

Tilføj til ønskeliste

Afgrunden

Tilføj til ønskeliste

De søvnløse

Tilføj til ønskeliste

Profeterne i Evighedsfjorden

Tilføj til ønskeliste

Tunu

Tilføj til ønskeliste

Kalak