Janus Kodal

Beskrivelse

Janus Kodal er født i 1968. Han debuterede i 1991 med digtsamlingen Antologi og har udgivet seks digtsamlinger, senest Hovedbanen og andre impulskøb, 2008. Forfatterskabet fungerer på mange måder illustrativt i forhold til den bevægelse som den danske lyrik har foretaget op gennem 90’erne og ind i 00’erne. Forbindelsen til 80’erlyrikken er tydelig i Antologis digte, som for en stor dels vedkommende tager afsæt i storbyrummet og tematiserer eksistentiel søgen i såvel den postmoderne værdiløshed og kærligheden. Langdigtet Ingentings mestre undersøger også eksistensen, men arbejder med et minimalistisk udtryk. I de seneste samlinger foretager Kodal endnu et radikalt skifte, idet man her finder et ironisk spil med masker og attituder og en harsk udlevering af digtningens institution.

Læs mere

Seneste udgivelse

Seks suiter

I sin femte digtsamling udfolder Janus Kodal hele det register af stemmer, han har skabt i det hidtidige forfatterskab. Bogens seks episke suiter er skrevet i hver sit toneleje og rummer hver sin kritik af troen, kunstneren, sproget og kærligheden. Der er bl.a. det hæsblæsende portræt af Picasso på coke i suiten "Picasso & Cronhammar" og anderledes afdæmpede digte om mennesket, der insisterer på at elske det umulige i ørkensuiten "Habitat".

der er en by
ørkenen sliber glat
bål brænder hver nat
behøver den et navn


kom hertil og se
kvinder dryppe mælk
i børnenes øjne


du kan rejse herfra
men alle vender tilbage


byen er kult for savn

"Bevægende, smukke, foruroligende, muntert barokke, skarptandede og blide digtsuiter." Mikkel Bruun Zangenberg i Politiken

Læs mere om Janus Kodal på hans forfatterside på www.gyldendal.dk

Bøger af Janus Kodal

Tilføj til ønskeliste

Sort/Hvid+

Tilføj til ønskeliste

Seks suiter