J. K. Rowling

J. K. Rowling
Del
Joanne Rowling (f. 1965) er mest kendt for udgivelsen af de ekstremt populære Harry Potter-bøger, der i Danmark har solgt mere end 1,8 millioner kopier og mere end 450 millioner kopier på verdensplan. Dette gør serien til den bedst sælgende bogserie nogensinde. Af samme grund får forfatteren ofte æren for, ved et slag, at have lært en hel generation af unge mennesker glæden ved at læse bøger.
 
Harry Potter-serien er elsket af voksne og børn over hele verden og omhandler den unge forældreløse Harry Potter, der finder ud af at han er en troldmand og bliver sendt til troldmandsskolen Hogwarts, hvor han lærer meget mere om sine forældre og sig selv.

Joanne Rowling bliver normalt refereret til som J. K. Rowling, da hendes engelske forlægger Bloomsbury mente, at en kvindelig forfatter ville afskrække unge drenge fra at købe bogen. Initialet K har Joanne Rowling taget fra sin farmor, der hed Kathleen Ada Bulgen Rowling.

Der verserer en del myter om tilblivelsen af Harry Potter-bøgerne, blandt andet at forfatteren skrev bøgerne på caféer i Edinburgh for at undslippe en lejlighed, hun ikke havde råd til at varme op. I et interview med BBC i 2001 udtalte hun, at hun ikke var så dum at leje et værelse uden varme midt om vinteren i Edinburgh. Men selvom historierne om forfatterens fattigdom er overdrevne, er det sandt, at Harry Potter-bøgerne på ganske få år tog hende fra at overleve på offentlig understøttelse til at være en af Englands rigeste kvinder.

Forbes Magazine estimerede i 2011 Rowlings værdi til én milliard dollars. Joanne Rowling blev dermed den første kvinde, der er blevet dollar-milliardær ved sit forfatterskab. Samme magasin vurderer hende til at være blandt verdens 100 mest magtfulde kvinder.

Rowlings første roman til voksne The Casual Vacancy forventes at udkomme i 2012.

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!