Ida Jessen

Ida Jessen
Del

Ida Jessen er født 1964 i Sydjylland og uddannet cand.mag. i litteraturhistorie og massekommunikation fra Aarhus Universitet.

Ida Jessen debuterede i 1989 med novellesamlingen UNDER STEN. Siden har hun udgivet en række noveller, romaner og børnebøger.

Ida Jessen mestrer sublimt den psykologiske realisme i skildringen af de menneskelige relationer i de små landsbysamfund. Disse nære miljøer lægger blandt andet scene til Ida Jessens populære Hvium-trilogi, DEN DER LYVER fra 2001, DET FØRSTE JEG TÆNKER PÅ fra 2006, og BØRNENE fra 2009.

I 2013 udgav Ida Jessen novellesamlingen POSTKORT TIL ANNIE. Alle novellerne skildrer kvinder omkring 50 i kriser, som relaterer sig til deres mand eller børn.

Ida Jessen udgav i 2015 romanen EN NY TID. Det er en dagbogsroman skrevet af fru Bagge, der i 1904 som ung skolelærerinde kom til Thyregod, hvor hun giftede sig med distriktslægen doktor Bagge. Efter 23 års barnløst ægteskab er lægen død, og fru Bagge må nu forsøge at skabe sig et nyt selvstændigt liv.

Blandt andet vandt Ida Jessen i 2009 Tagea Brandts Rejselegat og Søren Gyldendal Prisen. I 2010 blev Ida Jessen tildelt De Gyldne Laurbær for romanen BØRNENE. Bogen blev også blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2010.

Ida Jessen er nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2010. Prisvinderen udvælges ved Bedømmelseskomitéens møde i Helsingfors den 29.-30. marts 2010.  Prissummen udgør 350.000 danske kroner og uddeles i begyndelsen af november 2010 i forbindelse med Nordisk Råds 62. session i Reykjavik.

De nationale medlemmer af Bedømmelseskomitéen for Nordisk Råds Litteraturpris har nomineret blandt andet Ida Jessen for romanen Børnene..

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!