David Vann

David Vann
Del

David Vann

David Vann, født 1966, er prisvindende amerikansk forfatter. Tidligere har David Vann undervist i creative writing på Stanford University. I dag er David Vann professor ved University of Warwick i England samt æresprofessor ved University of Franche-Comité i Frankrig. David Vann regnes med sin smukke og foruroligende prosa for en af sin generations bedste forfattere i USA.

Faderen begik selvmord, da David Vann var 13 år gammel. Dennes begivenhed ligger til grund for David Vanns første fiktive bog, den anmelderroste novellesamling ”Fortælling om et selvmord” (2012).

David Vanns første roman ”Caribou Island” er ligeledes inspireret af en virkelig tragedie. I denne bog skaber David Vann et gribende portræt af et ægteskab i opløsning, som høstede stor anerkendelse blandt anmelderne.

På dansk er også udkommet David Vanns ”Jord” (2014). I denne roman kredser David Vann om vold og vanvid, og om hvordan begge dele går i arv.

Den seneste udgivelse af David Vann på dansk er romanen ”Goat Mountain” (2015). Her tager David Vann atter afsæt i sin voldelige familiebaggrund i en intens og dragende fortælling om en skæbnesvanger efterårsdag i 1978, hvor en 11-årig dreng tager på jagt med sin far og bedstefar.

Efterhånden er David Vanns bøger oversat til 21 sprog. Forfatterskabet har indbragt David Vann en lang række priser, både i hjemlandet og i udlandet.

Fotograf: Gyldendal, december 2015

Log ind

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
Password

Opret profil

Få mulighed for at kommentere på bøger.
Brugernavn
E-mail
Password

Glemt password

Indtast din e-mail, og vi sender dine info.

Slet profil

Indtast din e-mail.
E-mail

Tilmeld nyhedsbrev

Indtast din e-mail-adresse for at tilmelde dig nyhedsbrevet.
E-mail

Forlaget Gyldendal – hvor forfatterne er

Gyldendal.dk

g.dk – Gyldendals internetboghandel
- er nedlagt pr. 1. maj 2013.

Nu er du på forlaget Gyldendals hjemmeside.

Her kan du læse om bøger, se film om litteratur, anmelde og komme i dialog med forfatterne.

Vi håber, at du finder den bog, du leder efter.

Velkommen til!