Gyldendal søger Financial Controller

Trives du med udfordrende finansielle opgaver og problemstillinger i et dynamisk forretningsmiljø? Vil du være med til at sikre, at forretningen modtager det bedste og mest brugbare økonomiske overblik? Har du lyst til at blive en del af et dedikeret og ambitiøst finance-team, hvor der er plads til humor, og man spiller hinanden gode?

Gyldendal er et hus, hvor alle lever og ånder for at dele verdens bedste bøger og undervisningsmaterialer med danskerne. Husets redaktioner er specialister i litteraturen og undervisningen inden for hver deres fagområde. I det øjemed er Gyldendal Koncernøkonomis fremmeste opgave at understøtte forretningen med analyser, sparring, formidling og forståelse af data og økonomiske parametre. 

TRÆD IND I EN KOMPETENT ØKONOMIAFDELING…
Gyldendal Koncernøkonomi består af 25 dygtige medarbejdere der arbejder med forskellige aspekter inden for regnskab, løn, royalty og data analytics. Du vil blive en del af Finance & Business Partnering under Gyldendal Koncernøkonomi, som primært varetager drifts- og udviklingsopgaver vedrørende regnskab, budget, estimat, løn og treasury. 

ROLLEN…
I stillingen som Financial Controller vil du få mange forskelligartede opgaver inden for finansiering og regnskab. Du skal have lyst til faglig udvikling og til at udfordre daglige kontroller og processer. Du vil få ansvar for at effektivisere og automatisere kontroller, proces- og forretningsgange og udvikle langsigtede og holdbare løsninger.
Du vil få et tæt samarbejde med hele finance-teamet og få en væsentlig rolle i controlling af Gyldendals resultatopgørelse og balance. Endvidere vil du blive en vigtig spiller, når der laves års- og månedsafslutning samt estimater og budgetter. 
Denne stilling vil give dig en bred regnskabsmæssig rolle, hvor du får en hverdag med varierende og udfordrende arbejdsopgaver. Herudover vil du få mulighed for at udfolde dit fulde potentiale i en dynamisk børsnoteret virksomhed. 

DU FÅR FØLGENDE ANSVARSOMRÅDER OG ARBEJDSOPGAVER…
- Måneds- og årsrapportering efter IFRS.
- Udarbejdelse af periodiske og ad hoc materialer.
- Udarbejdelse af finansielle og ikke-finansielle beregninger til ledelse og bestyrelse.
- Interne kontroller.
- Procesoptimering.
- Automatisering af kontroller, proces- og forretningsgange.
- Treasury.
- Moms. 
- M&A - integration af processer og systemer.

DU ER EN MULIG KANDIDAT, HVIS DU…
- Har stærke analytiske evner og motiveres af at dykke ned i problemstillinger for at skabe en større forståelse.
- Har en stærk vilje til at ville lære nyt.
- Trives med at arbejde selvstændigt, men samtidig også har fokus på at være en del af et team. 
- Har kendskab til IFRS og DK GAAP.
- Har avancerede Microsoft Office-færdigheder og herunder er Microsoft Excel-superbruger. 
- Evt. har kendskab til VBA/SQL/RPA Kapow, da det er systemer vi arbejder i.
- Har kendskab til Power BI.
- Har erfaring fra lignede stilling eller erfaring som revisor.
- Har en finansiel uddannelse som HD(R) eller cand.merc.

DERFOR SKAL DU SØGE…
- Du får mulighed for at samarbejde med nogle dygtige kolleger i et hus som brænder for forlagsbranchen. 
- Du bliver en del af en økonomiafdeling, der ønsker at levere sit bedste.
- Du får en stor berøringsflade i et uformelt arbejdsmiljø præget af positivitet og arbejdsglæde.
- Du får stor frihed til at skabe resultater. Her er intet hugget i sten, hvis du har dine argumenter i orden. 

VIL DU VIDE MERE?
Så er du velkommen til at kontakte Head of Finance & Business Partner Morten Rosenbæk-Berg på tlf. 2015 2104 eller pr. mail: mro@gyldendal.dk

INTERESSERET?
Send din ansøgning og dit CV i en samlet PDF til os på e-mail: ansoegning2@gyldendal.dk, ansøgningsfrist tirsdag d. 28. april 2020. Samtaler vil finde sted den følgende uge efter påske. 

OM GYLDENDAL
Gyldendal blev grundlagt i 1770 og er dermed landets ældste og største forlag. Gyldendal-gruppen tæller også datterselskaberne Guide2Know, Systime, MentorDanmark, MentorNorge, Substy og Publizon.
I Gyldendal får du en alsidig og kreativ arbejdsplads med mange forskellige medarbejderprofiler. Det fælles kendetegn på tværs af organisationen er en høj grad af arbejdsrelateret stolthed såvel som indlevelse og engagement i arbejdet samt en menneskeorienteret tilgang – og sidst men ikke mindst en stor kærlighed til bøger.
Du får din daglige gang i Klareboderne i indre København i Gyldendals historiske lokaler, som huser ca. 380 medarbejdere. I hele koncernen er vi lidt over 500 ansatte.