Gyldendal søger Controller / Business Partner til koncernøkonomi

Har du erfaring som controller, og skal dit næste karriereskridt være i et controllerteam, hvor du også har unik mulighed for at blive Finance Business Partner? Brænder du for at arbejde i en spændende dansk børsnoteret koncern, hvor dine analyser og sparring med forretningen er bidragende til virksomhedens succes?

Gyldendal er et hus, hvor alle lever og ånder for at dele verdens bedste bøger og undervisningsmidler med de danske boglæsere, elever og studerende. Husets redaktioner er specialister inden for hver deres fagområde, og det er controllerteamets fremmeste opgave at understøtte forretningen med analyser, sparring og formidling. Mængden af økonomisk data er stærkt voksende og det samme er potentialet, for at udnytte det og derved bistå til at træffe solide datadrevne beslutninger.

Med en nyoprettet stilling i Koncernøkonomi søger vi en kollega, der med solidt afsæt i controlling kan være bindeleddet mellem Koncernøkonomi og Gyldendal Uddannelse og aktivt udvikle relationen og være en økonomisk sparring for denne del af forretningen. Gyldendal Uddannelse udgiver læremidler ved at kombinere nyeste forskning med praktisk erfaring. I samspil med en lang række dygtige forfattere, konsulenter og kreative leverandører, har Gyldendal Uddannelse både fagligt og didaktisk fingeren på pulsen og er tæt på virkeligheden i klasseværelserne.


Skarp analytiker med sans for formidling
Vi antager, at du har en stærk grundlæggende regnskabsforståelse, og at du altid har øje for detaljerne og foretrækker at fordybe dig i tallene, men forstår hvornår du skal løfte dig op på et helhedsorienteret niveau.

Du har evnen til at spotte tendenser og analysere disse. Hvis du ser noget der stikker ud, tager du selv initiativ til at undersøge det nærmere og tager det videre til forretningen.
Du er en stærk formidler i skrift og tale, og du trives med at gå ud i forretningen og præsentere resultater af analyser og agere sparringspartner på tværs af huset.
Du har en naturlig lyst til at optimere processer og udvikle langsigtede og holdbare standarder lige meget om det handler om at optimere simple redskaber eller større processer og værktøjer.
Du trives med at udarbejde løsninger, der kan implementeres på tværs af afdelinger og forretningsområder.
Du motiveres ved at selv at skabe indsigt, udarbejde analyser og præsentere dem.

Alsidig hverdag med tæt kontakt til forretningen
I løbet af en dag vil du både kunne fordybe dig i analyser og kontroller, deltage aktivt på møder og afholde præsentationer ude i huset, samt arbejde med dine kollegaer på større projekter.

Dine arbejdsopgaver vil være, at:
Understøtte automatisering af rapportering herunder være aktiv deltager i opsætning og udrulning af PowerBI
- Udarbejde materiale til ledelse og forretning, der sikrer et solidt beslutningsgrundlag
- Afdække behov for økonomisk sparring i Gyldendal Uddannelse
- Sikre at Gyldendal Uddannelse får indsigt i og forståelse for økonomiske data/tal
- Udfordre og hjælpe Gyldendal Uddannelse med vækstpotentiale(r)
- Sikre optimale produktionskalkulationer og processer.
- Optimere og formidle moderselskabets løncontrolling
- Implementering af modeller for omkostningsfordeling og allokering i koncernen
- Deltagelse i og optimering af koncernens budgetter og estimater
- Deltagelse ved udarbejdelse og analyse af koncernens måneds-, kvartals- og årsregnskaber 

Dine øvrige kvalifikationer
Relevant regnskabsmæssig uddannelse som cand.merc. eller HD
Yderst erfaren bruger af IT, herunder gerne databaser og specielt store mængder af data i Excel (VBA)
Gerne erfaring med implementering og brug af BI-systemer
Rutineret med jobbet som controller, minimum 3-5 års erfaring

Hvem er vi?
Du bliver en del af et mindre controllerteam, som er kendetegnet ved et ungt, socialt og dynamisk arbejdsmiljø, hvor engagement, teamånd og fleksibilitet er en naturlig del af dagligdagen. Der er altid plads til at du kan sparre med kollegaerne. Teamet indgår i Gyldendals koncernøkonomiafdeling med 25 ansatte, der også arbejder med regnskab og royalty.

Gyldendal A/S, som består af forretningsenhederne Gyldendal Forlag og Gyldendal Uddannelse, blev grundlagt i 1770 og er Danmarks ældste og største forlag. Gyldendal A/S tæller også datterselskaberne Rosinante & Co, Guide2Know, Systime og Publizon.

Du vil få din gang i Gyldendals historiske lokaler i Klareboderne i indre København, som huser ca. 380 medarbejdere. I hele koncernen er vi knap 500 ansatte.


Ansøgning og kontakt
Hvis stillingen har fanget din interesse, så send dit CV samt motiveret ansøgning i en samlet pdf til rekrutter Jesper O. Madsen: jom@s-sgroup.dk. Ved eventuelle spørgsmål rettes henvendelse til også til Jesper enten per mail eller +45 3131 3338.