Middelaldermad

Læseprøve

Hvad spiste danskerne i Middelalderen? Var det bare søbemad og smalhans? Danmarks førende madhistoriker, Bi Skaarup, er i denne bog gået på opdagelse i de historiske kilder og har samlet en række opskrifter fra 1200-1600 – og nyskrevet dem til det moderne danske køkken. Det er kager, dyppelse, fisk og flere krydderier, end man skulle tro. Det er dejlig mad.

 

BI SKAARUP, 1952-2014, var madhistoriker og arkæolog på en afhandling om middelalderlige køkkener og køkkenteknologi. Fra 1985 til 2006 var hun museumsinspektør ved Københavns Bymuseum.  Hun var medlem af og senere præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi. I 2006 etablerede hun et kursuscenter for historisk mad De Arte Coquinaria på gården Elysium på Nordfalster. Inden sin alt for tidlige død udgav hun bl.a. "Renæssancemad. Opskrifter og køkkenhistorie fra Christian 4.'s tid" og "Bag brødet. Dansk brød og bagning gennem 6000 år".

  • Antal sider192
  • Højde248 mm
  • Bredde180 mm
  • Dybde18 mm
  • Vægt629 g
  • FormatIndbundet
  • ISBN9788702245387
  • Udgave1
  • Udgivelsesdato17.04.2018

Køb eksempelvis bogen hos:

Bøger af samme forfatter

Forfatter

Bi Skaarup

BI SKAARUP, (1952-2014), cand. phil. i middelalderarkæologi, fra 1985 ansat på Københavns Bymuseum som museumsinspektør og medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.

Beskæftigede sig allerede fra sin studietid med madens kulturhistorie og har siden ved bl.a. foredrag og artikler formidlet dette emne. I mere end 20 år arrangerede hun historiske fester og stod desuden for oprettelsen af restauranten, Den Gyldne Svane, på Middelaldercentret i Nykøbing F.

Virkede desuden som forfatter og udgav på Gyldendal bøgerne Middelaldermad (1999), Bag Brødet (2012) og Renæssancemad (2013)

Bøger i samme genre