Bag brødet

Læseprøve

Vores brødkultur forandres drastisk i disse år. Efter en tid hvor alt har skullet være fransk, spansk eller italiensk, er vi nu gået på opdagelse i vores gamle kornsorter, men i vores søgen efter nyt og spændende brød har vi glemt alt det, vi havde engang. Der var engang, at enhver husmor mestrede en god surdej og bagte rugbrød hver måned. Hvor der stod hjemmebagte boller og kringle på kaffebordet, når der kom gæster, og søsterkagen var friskbagt til alle højtider. I Bag brødet af Bi Skaarup, som tidligere har lavet populære bøger om middelalder- og renæssancemad, kan man selv bage sig igennem historien fra de første bønders emmerbrød 3.700 år før vor tidsregning, over Egtvedpigens æbleciderbrød og middelalderens skonrogger af rugsigtebrød til Madam Mangors første wienerbød i form af tekage.

  • Antal sider150
  • ISBN9788702125344
  • Udgave1
  • Udgivelsesdato10.01.2012

Køb eksempelvis bogen hos:

Bøger af samme forfatter

Forfatter

Bi Skaarup

BI SKAARUP, (1952-2014), cand. phil. i middelalderarkæologi, fra 1985 ansat på Københavns Bymuseum som museumsinspektør og medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi.

Beskæftigede sig allerede fra sin studietid med madens kulturhistorie og har siden ved bl.a. foredrag og artikler formidlet dette emne. I mere end 20 år arrangerede hun historiske fester og stod desuden for oprettelsen af restauranten, Den Gyldne Svane, på Middelaldercentret i Nykøbing F.

Virkede desuden som forfatter og udgav på Gyldendal bøgerne Middelaldermad (1999), Bag Brødet (2012) og Renæssancemad (2013)

Bøger i samme genre