Tore Renberg

Beskrivelse

Tore Renberg, født 1972 i Stavanger, er forfatter til en lang række bøger, deriblandt de fem ikoniske romaner om antihelten Jarle Klepp. Renberg har også gjort sig bemærket som dramatiker og filmmanuskriptforfatter.

Tore Renberg har modtaget en række priser for sine romaner, blandet andet den norske Boghandlerpris, P2-lytternes romanpris og Tarjei Vesaas’ Debutantpris. Renbergs bøger udkommer i en række lande. VI SES I MORGEN udkom i 2014 og året efter udkom ANGREB FRA ALLE SIDER.

Fotograf: Tommy Ellingsen, 2014

Læs mere

Seneste udgivelse

Angreb fra alle sider

Drengen Ben er fed up med sin nærige far og psykotiske mor. Og han er træt af at sniffe benzin sammen med sin storebror Rikki bag den gamle spejderhytte i Sandnes i Norge. Nu har han en butterfly-kniv i lommen og vil sætte himmel og jord i bevægelse for at få et nyt liv.

Seksten kilometer længere nordpå ligger verdens rigeste by, Stavanger. Der bor Hillevågbanden: onkel Rudi, Jan Inge og Cecilie. De lever uden for loven. De stemmer på Kristelig Folkeparti, elsker heavy metal og skider på oliesamfundet regler. De eneste de mangler er et bræk der giver store penge.

Sammen med sin forsigtige storebror forlader Ben barndomshjemmet og begiver sig ud på en rejse der bliver katastrofal for nogle og vidunderlig for andre.

Det er oktober i Rogaland i Sydvestnorge. Jorden drøner. Pengene knitrer. Pariserhjulet drejer.

Bøger af Tore Renberg

Tilføj til ønskeliste

Angreb fra alle sider

Tore Renberg

Tilføj til ønskeliste

Vi ses i morgen

Tore Renberg

Tilføj til ønskeliste

Vaffelmok

Tore Renberg

Tilføj til ønskeliste

He, he Hasse

Tore Renberg