Torben Brostrøm

Beskrivelse

Født 4.6. 1927 i Kalundborg.

Professor ved Danmarks Lærerhøjskole (i dag DPU) 1979-92, litterær fagredaktør ved Danmarks Nationalleksikon 1992-2001 og stadig aktiv anmelder ved Dagbladet Information, som han har været tilknyttet siden 1956. Torben Brostrøm har skrevet et utal af bøger om litteratur og forfatterskaber, især om modernismen. Dertil fire erindringsbind.

I september 2016 udkom Litterære bekendelser. Det var en vandring i de bøger, der har betydet utrolig meget for Torben Brostrøm, og derigennem tegnede han indirekte et selvportræt.

I juni 2017 er han aktuel med Ved kanten - en personlig bog, der reflekterer over det at blive meget gammel.

Torben Brostrøm fylder 90 år i 2017.

Foto: Klaus Holsting 2002

Læs mere

Seneste udgivelse

Ved kanten

Hovedtemaet er alderdom, men selvfølgelig, når det drejer sig om Torben Brostrøm, med konstante referencer til litteraturen, som har været det absolutte centrum i hans liv, arbejdsmæssigt og personligt. Forfattere som Johs. V. Jensen, Halfdan Rasmussen, J.P. Jacobsen, Henrik Pontoppidan, Inger Christensen, Klaus Rifbjerg, Kirsten Thorup, Calvino, Rilke, Dostojevskij, Tolstoj, Proust, Voltaire, Emily Dickinson og Max Frisch har beskæftiget sig med alderdommens grundvilkår, dette at være nær en skillelinje for ikke at sige at stå i skellet mellem liv og død. Med erfaret kendskab til kødets skrøbelighed, til kirkegårde, sygdom og hospitaler ser man som meget gammel verden i et nyt lys, man sanser - i sin afmagt - mere intenst, fanger nuets åbenbaringer, sætter pris på kærligheden til de nære og skifter lange rejser ud med vandringer i nabolaget.

"Ved kanten" er en personlig bog, der reflekterer over det at blive meget gammel.

Bøger af Torben Brostrøm

Tilføj til ønskeliste

Ved kanten

Torben Brostrøm

Tilføj til ønskeliste

Ventetid

Torben Brostrøm