Thomas Buttenschøn

Beskrivelse

Thomas Buttenschøn, f. 1985 i Zambia. Opvokset i Gylling, nær Odder. Debuterede i 2006 med albummet Fantastiske mandag, siden er fulgt yderligere tre albums og diverse optrædener -- fra medvirken i Vild med Dans til vært på DR Ramasjang og dommer i Danmark har talent. Både hans danske far og zambianske mor døde af aids, da Thomas var dreng. Han voksede derefter op i en ny familie -- og blev selv født hiv-positiv, men lever i dag et almindeligt liv med medicin, som forhindrer sygdommen i at bryde ud. Har to børn fra et tidligere forhold og en kæreste.

Foto: Søren Rønholt, 2019

Læs mere

Seneste udgivelse

I begyndelsen var døden

"I 1997 blev jeg selv ramt af så mange følgesygdomme, at jeg nær ikke havde overlevet. Jeg lå i koma i tre måneder og blev sendt hjem med besked fra lægerne om, at jeg havde en uge tilbage at leve i. Det er noget, jeg har fået fortalt siden. Jeg husker det ikke selv. Jeg husker blot fragmenter; en hospitalsseng, en kørestol, en åben dør og et ord, som jeg den dag i dag ikke helt forstår, hvad betyder: ‘mirakel’. Det er alt. Jeg var lige fyldt 12 år.”

I begyndelsen var døden er en bog om at være barn og blive voksen – på trods. Brudstykker om musik, kærlighed, drømme og liv.
 
Thomas Buttenschøn, f. 1985 i Zambia, sanger og sangskriver.

Bøger af Thomas Buttenschøn