Thøger Jensen

Beskrivelse

Thøger Jensen, født 1960, debuterede i 1998 med novellesamlingen I VORES FAMILIE KAN VI IKKE LIDE UBÅDE. Siden har han skrevet bl.a. romanerne SÅ MELDER ROLANDAS SIG IND I EN FALDSKÆRMSKLUB (2000), FRØKEN DISSINGS BLAFRENDE SOMMERSKØRT (2010) og i 2016 ZHONG.

Thøger Jensen skriver ret korte bøger med et fortættet sprog og en underspillet humor. Han dimitterede fra Forfatterskolen i 1994. Ud over at have modtaget en række legater er Thøger Jensen bl.a. blevet tildelt Albertineprisen i 2016.

Foto: Thomas Knoop, 2010

www.thoegerjensen.dk

Læs mere

Seneste udgivelse

Zhong

Det var ikke lutter mooncake, da Jens Gordiusen i 1983 tog med Connie og Den transsibiriske Jernbane til Kina. Først smuttede kæresten med en canadisk biolog. I Shanghai regnede det uafbrudt. Så fik han alle sine penge stjålet i Hong Kong. Kineserne var kommunister, mærkelige og nærmest umulige at kommunikere med. Og inden han igen nåede hjem til Nordjylland, var hans far faldet død om med en blodprop i hjertet. Alligevel siger Jens pænt ja tak, da hans storebror i 2013 inviterer ham med på en forretningsrejse til Kina, for som han siger:

 ”Der er jo immervæk sket et og andet derovre siden dengang.”

Men hvorfor dukker storebrorens tandlæge lige pludselig op, da de skal til at gå om bord i flyet til Beijing? Og er der ikke noget bekendt ved hende, synes Jens. Sådan nogle krøller ser man ikke hver dag. Faktisk er det tredive år siden.

"Zhong" af forfatteren Thøger Jensen er en bittersød historie om kærlighedsforviklinger, vedholdende livsdrømme og erindringens forunderlige kraft.