Log ind for at se din ønskeseddel
Har du endnu ikke en profil?
Hvorfor ikke gøre det og få alle fordelene.
Er du allerede medlem? Log ind herunder
Ved at oprette en profil accepterer du vores handelsbetingelser
Indtast din e-mail adresse og vælg et password for at oprette en profil
Vi bruger cookies på https://www.gyldendal.dk
Det gør vi for at sikre dig en god brugeroplevelse og for at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre din oplevelse af siden. Hvis du klikker dig videre på siden, accepterer du samtidig vores brug af cookies.
Læs mere om cookies
Svend Rasmussen (f. 1962) er redaktionschef på TV 2 og mangeårig madanmelder på Berlingske Tidende. Svend Rasmussen er desuden rockekspert og har gennem årene krydset levende mellem kultur og gastronomi. Han er rutineret konkurrencedommer og kommentator ved både Bocuse d’Or, Årets Vildtret, Fanø Østersfestival, Årets ret med Gris, Sol Over Gudhjem og madanmelderforeningens Årets Ret og medlem af bestyrelsen for det danske Bocuse d’Or-akademi. Svend Rasmussen er forfatter til blandt andet bøgerne Sushi – råt for usødet samt Infernoet i Lyon.
Læs mereDen dag, da Francis Cardenau faldt bevidstløs om på restaurant Umami, ændrede hans liv sig. I 45 år havde han stået bag et komfur og gjort det, han er bedst til: at lave mad på allerhøjeste niveau. Først på nogle af verdens førende restauranter i Paris, siden i Danmark, hvor han med sin kompromisløse kogekunst var den første til at hente to michelinstjerner til landet. Han var samtidig også den første til at stå af michelinræset for at starte bistrobølgen, og undervejs har ’den lille store fransker’, som hans kokkekolleger kærligt kalder manden med den smittende latter og den tilsyneladende utrættelige energi, med Umami også introduceret danskerne for moderne japansk gastronomi og været med til at opfinde den succesrige bøfkæde MASH.
Med sit store hjerte og aldrig svigtende hjælpsomhed over for generationer af ambitiøse unge kokke har han samtidig en stor del af æren for den succesbølge, som dansk gastronomi har redet på det sidste årti. Men den dag på Umami skete der noget, som – selv om han ikke selv vidste det endnu – skulle ændre hans liv for altid.
Denne bog følger Francis Cardenau i det år, hvor han langsomt kommer til erkendelsen af, at han efter 45 år har fået nok. Vi tager med ham på en følelsesladet rejse tilbage til barndommens og ungdommens Sydvestfrankrig i forsøget på at genfinde sine kulinariske rødder – ja, hele sin familiehistorie. Samtidig er bogen historien om de år, hvor dansk gastronomi løftede sig mod stjernerne, fortalt af en af Danmarks mest indflydelsesrige kokke.
Prøv Francis Cardenaus opskrifter her
Der er ingen resultater på den søgning