Sibylle Berg

Beskrivelse

Læs mere

Seneste udgivelse

Tusind tak for livet

Ingen husker længere den kolde sommer i 1966. I den lille grå by i den socialistiske del af landet fryser menneskene. Et barn kommer til verden.

 

Toto har ikke noget køn. Jordemoderen beslutter at barnet er en dreng avlet i druk faren får snart efter fødslen taget sig selv af dage og moren følger trop kort tid efter.

 

Børnehjemmet er en straffelejr. Derefter bliver han anbragt hos et alkoholiseret landmandspar. Alt går fra værre til værre endnu. Hvorfor spørger Toto sig selv er mennesket så ondt? Hvordan kan det være at det gør livet så meget mere skrækkeligt end det allerede er?

 

Ved et tilfælde får Toto mulighed for at flygte til Vest men det bliver ikke hans redning. I stedet for den maskinagtige følelsesløshed og apati som han kom fra konfronteres han med den ubegrænsede kapitalismes vanvid. Det som socialismen lader ligge og forrådne ødelægger kapitalismen aktivt.

 

Men en skønne dag viser det sig: Toto har en særlig evne han kan synge.  Og endnu et glimt af håb viser sig da Toto møder sin gamle kammerat fra børnehjemmet igen. Sammen tager de til Paris. Men forinden har han besluttet sig for at være en pige forelsket sig været elsket påbegyndt en sangkarriere og tabt det hele igen.

 

 

Sibylle Berg blev født i Weimar men bor i dag i Zürich. Hun skriver romaner teaterstykke essays og klummer (bl.a. for NZZ og for Die Zeit). Hun har modtaget adskillige litterære priser senest ZDF aspekte -Literaturpreis 2014. Tusind tak for livet er hendes første roman på dansk.

Bøger af Sibylle Berg

Tilføj til ønskeliste

Tusind tak for livet

Sibylle Berg