Shani Boianjiu

Beskrivelse

Shani Boianjiu er født i 1987 og opvokset i en lille by ved grænsen mellem Israel og Libanon. Hun har gjort tjeneste to år i det israelske forsvar og flyttede umiddelbart herefter til USA. Hun er den yngste, der nogensinde er blevet tildelt hædersbevisningen "National Book Foundation's 5 under 35". Det evige folk har ingen frygt er hendes første roman. For tiden bor hun i Jerusalem.

Læs mere

Seneste udgivelse

Det evige folk har ingen frygt

Yael, Avishag og Lea er vokset op sammen i en støvet lille israelsk by, de går på sidste år i gymnasiet og forsøger at dulme kedsomheden og tristheden, som hører teenageårerne til. Efter studentereksamen bliver de alle tre indkaldt til militærtjeneste. Yael uddanner skarpskytter og flirter med drengene. Avishag arbejder som grænsevagt og ser desperate flygtninge kaste sig mod pigtrådshegnet. Lea er ved militærpolitiet og digter historier om de mennesker, hun ser passere grænsen dag efter dag.

De tre veninder sladrer højlydt om drenge - og hvisker om den voldsomme verden der er lige rundt om hjørnet. De træner benhårdt for et øjeblik, der måske aldrig kommer. Og de lever deres liv i en tilstand af konstant trussel om vold og krig. "Selv når hun skriver om døden, er Boianjiu mere levende end nogen anden forfatter, jeg er stødt på." - Nicole Krauss

Bøger af Shani Boianjiu