Sebastian Olden-Jørgensen

Beskrivelse

Sebastian Olden-Jørgensen, født 1964, er dansk forfatter og ph.d. og lektor i historie på Københavns Universitet. Han er specialist i dansk historie 1500-1750 og har forsket og formidlet bredt inden for denne periode.

Sebastian Olden-Jørgensen har udgivet en række bøger, bl.a. KUN NAVNET ER TILBAGE: EN BIOGRAFI OM PETER GRIDDENFELD fra 1999, MAGT OG PRAGT: ENEVÆLDE 1660-1848 fra 2010 og i 2016 udkom HERLUF TROLLE: ADELSMANDEN, KRIGEREN OG SKOLESTIFTEREN.

Læs mere

Seneste udgivelse

Herluf Trolle

Herluf Trolle (1516-65) står som idealet af renæssancens adelsmand: standsbevidst, retsindig, kongetro, modig og from. En mand, hvis liv og skæbne blev at tjene kongemagten, og som i kongens tjeneste oplevede det meste af, hvad en dansk adelsmand på den tid kunne opnå. Sebastian Olden-Jørgensens biografi skildrer Trolle som kongelig lensmand, efterretningsofficer og admiral, men også som godssamler, ægtemand og menneske. Desuden kaster han blikket på det eftermæle, Trolles nærmeste satte ham, og de myter, eftertiden digtede. Ved at rense fernissen af, træder en mand frem, der på flere måder siger vor tid mere end myternes Trolle. Og som har sat sig et fortsat levende eftermæle i form af skolen Herlufsholm.

Bøger af Sebastian Olden-Jørgensen