Søren Kierkegaard

Beskrivelse

Søren Kierkegaard (1813 – 1855) var en dansk forfatter, filosof og teolog. Søren Kierkegaard debuterede litterært 1838 med bogen AF EN ENDNU LEVENDES PAPIRER, som er en art længere anmeldelse af H.C. Andersens teaterstykke KUN EN SPILLEMAND fra 1837.

Søren Kierkegaards forfatterskab tog dog rigtig fart, da det omfangsrige værk ENTEN-ELLER udkom under pseudonymet Victor Eremita i 1843. Det er i ENTEN-ELLER at man stifter bekendtskab med den famøse forfører Johannes fra FORFØRERENS DAGBOG – en lille roman, som på flere punkter ligner Søren Kierkegaards egen forlovelse med Regine Olsen. Endnu samme år udkom en række opbyggelige taler, som hører til hans teologiske forfatterskab, og som han udgav under eget navn.

Helt indtil sin død i 1855 udgav Søren Kierkegaard parallelt værker under pseudonym og værker i eget navn, de første tæller bl.a. GENTAGELSEN, BEGREBET ANGST og STADIER PAA LIVETS VEI. Mod slutningen af sit liv blev Søren Kierkegaard mere og mere optaget af sin indædte kamp mod folkekirken og for den kristendom, som han agiterede for i tidsskriftet ØIEBLIKKET.

Læs mere

Seneste udgivelse

Kjerlighedens Gjerninger

Med udgangspunkt i den kristne næstekærlighed stiller Kjerlighedens Gjerninger langt større krav til sine læsere: Det er ikke et særligt menneske med særlig elskværdige egenskaber, som man skal elske, men mennesket som sådan. Og det vil sige alle mennesker.

Teksten er nyeste tekstkritiske udgave ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret. Udgives uden kommentarer, men med nyt forord af Suzanne Brøgger.

Bøger af Søren Kierkegaard

Vis mere
Tilføj til ønskeliste

Christelige Taler

Søren Kierkegaard

Tilføj til ønskeliste

Enten - Eller

Søren Kierkegaard

Tilføj til ønskeliste

Enten - Eller

Søren Kierkegaard