Søren Jakobsen

Beskrivelse

Søren Jakobsen (f. 1940) er prisbelønnet journalist og forfatter.

I 1977 vandt Søren Jakobsen og kollegaen Jakob Andersen Cavlingprisen for en artikelserie, der afdækkede ulovlig brug af private spioner i Forsvarets Efterretningstjeneste og i 1981 vandt han ligeledes Poeprisen for krimien Et brilliant kup.

Søren Jakobsen har de senere år primært forfattet dokumentarbøger, bl.a. Danske dynastier fra 2007, Lego-arven fra 2008 og Arvingerne fra 2015.

Læs mere

Seneste udgivelse

Guldjyderne

Guldjyderne er en overflyvning over det jyske land fra Grenen til grænsen med radaren indstillet på de store jyske formuer.

Umærkeligt, men ikke desto mindre effektfuldt, er der er vendt op og ned på den økonomiske magtfordeling i Danmark. For 25-26 år siden dominerede milliardærerne i København og Nordsjælland, både talmæssigt og beløbsmæssigt, idet seks ud af de ti største formuer var placeret her. Nu er forholdet omvendt, så seks ud af de ti største familieformuer er jyske. De er ovenikøbet størst på en særlig måde: Udvider man gruppen til de ti største jyske formuer, overgår denne lille gruppe alle andre danske milliardærers samlede formue med mindst 100 milliarder.

Bøger af Søren Jakobsen

Tilføj til ønskeliste

Guldjyderne

Søren Jakobsen

Tilføj til ønskeliste

Lego-guld

Søren Jakobsen

Tilføj til ønskeliste

Overklassemagt

Søren Jakobsen

Tilføj til ønskeliste

Arvingerne

Søren Jakobsen