Søren Frandsen

Beskrivelse

Søren Frandsen, født 1946, er uddannet mag. art. i europæisk etnologi fra Københavns Universitet. Han har været leder og formidlingschef for en række museer i Nordsjælland.

I 2015 debuterede Søren Frandsen som forfatter med bogen VI KOMMER HJEM IGEN! - DAGLIGLIV OG DRAMA - DANMARK-EKSPEDITIONEN TIL NORDØSTGRØNLAND 1906 – 08, som han skrev i samarbejde med Mette Karlsson.

Læs mere

Seneste udgivelse

Vi kommer hjem igen!

Da Mylius-Erichsens Danmark-Ekspedition i 1906 forlod København for at sejle til Arktis, var det en enestående begivenhed, der havde hele nationens opmærksomhed. Men to års ophold i Grønland under ekstreme klimaforhold uden kontakt med omverdenen blev en hård prøvelse for de 28 deltagere.

 

For første gang nogen sinde udgives originale dagbogstekster fra ekspeditionens to kunstnere – Achton Friis og Aage Bertelsen. Levende, underholdende og dramatiske dagbøger, der fortæller om dagliglivet på godt og ondt. Mylius-Erichsens stræben for at nå sit mål og udfordre egne grænser kostede ham og hans slædehold livet, og det er denne gådefulde historie, der har udødeliggjort Danmark-Ekspeditionen.

 

Bogen er skrevet og redigeret af museumsinspektør Søren Frandsen og bibliotekar Mette Karlsson, og den er rigt og helt unikt illustreret med fotos samt Friis’ og Bertelsens malerier, tegninger og skitser fra opholdet i Grønland og indeholder endvidere originale bidrag af forskningsbibliotekar ved Det Kongelige Bibliotek, Henrik Dupont og kunstneren og forfatteren Per Kirkeby.

Bøger af Søren Frandsen