Romain Puértolas

Beskrivelse

Romain Puértolas (f. 1975) er en fransk forfatter. Han har arbejdet som tryllekunstner, politimand, steward, DJ og cirkusartist i Østrig, hvor hans glansnummer var at skære kvinder midt over. Vi ved ikke, om det hele er sandt, men han er i hvert fald god til at finde på historier. Så god, at hans debutroman, Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab, er blevet en kæmpe bestseller i Frankrig og solgt til udgivelse i 36 lande. I 2015 komme hans anden roman Den lille pige, der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet.

Læs mere

Seneste udgivelse

Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet

En rørende og eventyrlig roman af forfatteren til Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab.

Providence Dupois er postbud i Paris og uden større ambitioner i livet end at forbedre sin fars mayonnaiseopskrift. Under en ferie i Marokko møder hun en lille pige, der er alvorligt syg af en lungesygdom. Pigen vækker et hidtil godt gemt moderinstinkt, og hun beslutter sig for at adoptere pigen, så hun kan komme i behandling i Frankrig. Men da adoptionen er gået i orden og hun skal hente pigen hjem, lægger en islandsk askesky imidlertid al flytrafik død. I stedet får hun hjælp en mystisk, tibetansk munkeorden, som giver hende en magisk eliksir og lærer hende at flyve. Og hun flyver – båret oppe af kærlighedens stærke kraft – ned for at hente pigen hjem.

Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffel-tårnet er en vidunderlig roman fuld af humor og menneskelig varme om kærlighedens kraft og om eventyrets magt til at gøre tilværelsens ubærlige sorger lettere at bære.