Roberto Bolano

Beskrivelse

Roberto Bolaño Ávalos (1953-2003) var chilensk forfatter.

Som ung flyttede han med sin familie til Mexico City, hvor han droppede ud af skolen for at blive journalist.

I 1973 vendte han tilbage til Chile for at blive en del af revolutionen, men blev arresteret og slap kun ud af fængslet igen takket være to fængselsbetjente, der var hans gamle klassekammerater - en begivenhed han senere har beskrevet i en af sine noveller.

Derefter levede han en omflakkende tilværelse som lyriker og enfant terrible i både Mellemamerika og Europa, indtil han endelig slog sig ned i Spanien i 1977, hvor han giftede sig og fik to børn. Han har udtalt, at han skiftede fra poesi til prosa, fordi han mente, det var en mere realistisk måde at brødføde sin familie på.

Hans internationale gennembrud kom med romanen De vilde detektiver, som har modtaget flere priser. I dag bliver han kaldt en af de største latinamerikanske forfattere og sammenlignes med både José Saramago og Gabriel Garzia Márquez..

Bolaño døde i 2003 i Barcelona af leversvigt.

Læs mere

Seneste udgivelse

Fjern stjerne

Hovedpersonen i den chilenske forfatter Roberto Bolaños roman Fjern stjerne er Alberto Ruiz-Tagle, en jagerpilot, der udnytter det chilenske kup i 1973 til at lancere sin egen version af ny chilensk poesi, en blanding af lyrik, tortur og fotoudstillinger.

Bøger af Roberto Bolano

Tilføj til ønskeliste

Fjern stjerne

Roberto Bolano

Tilføj til ønskeliste

Nocturne fra Chile

Roberto Bolano

Tilføj til ønskeliste

De vilde detektiver

Roberto Bolano