Pascal Mercier

Beskrivelse

Den schweiziske forfatter Peter Bieri blev født i Bern i 1944, og har tidligere forfattet under pseudonymet Pascal Mercier.

Bieri har studeret filosofi, klassisk filologi, indologi i London og Heidelberg. Efter forskningsophold i Berkeley og Harvard blev han ansat ved Freie Universität Berlin.

Under pseudonymet Pascal Mercier har han tidligere udgivet tre romaner, Perlmanns Schweigen (1995, da. 2008), og Die Klavierstimmer (1998) og Nattog til Lissabon (2005, da. 2007).

I 2001 udgav han under navnet Peter Bieri Das Handwerk der Freiheit.

Læs mere

Seneste udgivelse

Lea

Med sin Nattog til Lissabon har Pascal Mercier begejstret mange millioner læsere verden over. Her fortæller han historien om Lea:

 

 En kold dag i Provence. Adrian Herzog og Martin van Vliet møder hinanden på en café og finder ud af at de begge kommer fra Bern. Under deres fælles rejse i bil  tilbage til Bern fortæller van Vliet om sin datter og hendes tragiske historie som har ført ham til Sydfrankrig.

 

Alt sammen begyndte med hans kones død pludselig var han alene med sin datter Lea. Sorgen over morens død får hende til st trække sig tilbage fra verden Indtil hun en dag hører en gademusiker spille et violinstykke af Bach. Fra dette øjeblik er Leas højeste ønske selv at lære at spille violin. Van Vliet er lykkelig: endelig har hans datter genfundet livsglæde og håb. Inden længe viser hun sig at have en fuldkommen usædvanlig musikalsk begavelse. Men det bliver samtidig begyndelsen på en tragisk skæbne. Lea går fra succes til succes mens hendes far synker ned i en stadig dybere ensomhed. I et sidste fortvivlet forsøg på at genvinde sin datters kærlighed og nærhed vikles han ind i en forbrydelse som vil ruinere hans borgerlige tilværelse. Men det bliver heller ikke Lea forundt at nyde sin musikalske succes. Hendes formørkede sind får hende til slut til at foretagew en handling som ødelægger alt.

 

Pascal Merciers roman handler dybest set om menneskers fremmedhed for hinanden og sætter spørgsmålstegn ved i hvilken udstrækning vi selv kan bestemme vores livsforløb. Igen lykkes det ham – ligesom i Nattog til Lissabon – at forbinde livsfilosofisk refleksion psykologisk indføling og virtuos fortællekunst til en enestående læseoplevelse.

Bøger af Pascal Mercier

Tilføj til ønskeliste

Lea

Pascal Mercier

Tilføj til ønskeliste

Nattog til Lissabon

Pascal Mercier