Ole Grünbaum

Beskrivelse

OLE GRÜNBAUM var fra begyndelsen af 1980erne en af Danmarks førende eksperter i informationsteknologi og computere, og senere i internettet. Han debuterede som forfatter allerede som 22-årig, i 1967, med bogen PROVOKÉR – lærestykker om den almindelige uorden, og var en af de ledende skikkelser under ungdomsoprøret. Modtog i 2002 Dansk Forfatterforenings pris for årets bedste fagbog: Tekno-fetichismen – og drømmen om det gnidningsløse samfund. I 2005 udkom Bar røv i 60’erne. I 2016 Tusind og en nats samtaler – om middelalderdigteren Rumi.

Foto: Ulrik Teisner

Læs mere

Seneste udgivelse

Bryd igennem

BRYD IGENNEM er et manifest om det Danmark, vi ikke kender, fordi vi ikke har skabt det endnu. I 1989 faldt Berlinmuren. Men nu står der en ny mur foran os, som spærrer for vores udsyn, så vi ikke kan forestille os en anderledes fremtid end det system vi lever under. Der hærger en mig-mig-mig epidemi over hele verden i form af en enorm grådighed og en stigende ufordragelighed, hvor de rige stjæler fra de fattige, og de magtfulde tryner de magtesløse. Og hvor den usynlige mur, som forhindrer os i at løse problemerne, synes ubrydelig.

Men vi kan bryde igennem, siger den gamle provo og 60’er-oprører Ole Grünbaum. Vi kan skabe et samfund, som er godt for alle – og ikke blot de få. Han sender i 50-året for 68 et brev til sine børn og børnebørn om verdens tilstand, og om hvad vi er nødt til at gøre noget ved, hvis vi skal bevæge os ud af klimakrisen og den voksende ulighed, der truer selve demokratiets eksistens.

Bøger af Ole Grünbaum

Tilføj til ønskeliste

Bryd igennem

Ole Grünbaum