Nanna Gyldenkærne

Nanna Gyldenkærne voksede op i et hjem uden fjernsyn på en tid, hvor computeren kun var en fjern fremtidsfantasi. Til gengæld var der bøger i reolen, og familien slæbte flere bøger hjem fra biblioteket. Nannas yndlingsbøger var dem, der handlede om børn, som gennemgik alle mulige forfærdelige ting, men klarede sig til sidst, selvom de var både forældreløse og hjemløse og manglede enhver form for opdragelse.
Og sådan er det fortsat: med bøger og med børn, der ikke helt har passet ind i rammerne.
Nanna fik sit første job på skolebiblioteket, da hun gik i 6. klasse og var ved at udvikle sig til en rimeligt grænseoverskridende teenager, og hun har arbejdet med bøger lige siden: som bibliotekar, på forlag, som oversætter og forfatter. Samtidig har hun haft børn i pleje og forsøgt at lave en god hverdag for nogle af de børn, der har fået en besværlig start på livet.
Hendes bøger handler mest om børn og unge, der falder uden for rammerne. Nogle er forældreløse, andre er handicappede eller har forældre med et misbrug, andre igen er bare på tværs, uden at de rigtig ved hvorfor. I det virkelige liv kan Nanna også rigtig godt lide helt almindelige, søde og veltilpassede børn; historierne kommer bare næsten altid til at handle om de andre.
Gyldenkærne har skrevet en række noveller for børn og unge og romandebuterede i 2009 med Seksten søstre. Senest er Sommeren efter Lukas (2014) udkommet.

Bøger