Mogens Lykketoft

Beskrivelse

Mogens Lykketoft, født 1946, cand.polit. 1971. I ledelsen af socialdemokratiske studerende Frit Forum i 1960’erne. Fra studentermedarbejder til leder i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd 1966-81. Udnævnt til skatteminister af Anker Jørgensen 1981-82. Folketingsmedlem siden 1981. Finansminister 1993-2000 og udenrigsminister 2000-2001. Formand for Socialdemokratiet 2002-05. Udenrigsordfører 2005-09. Næstformand i Folketinget og i Udenrigspolitisk Nævn fra 2009. Statsrevisor siden 2006.

Mogens Lykketoft har i arbejde og fritid besøgt mere end 60 lande og har stor indsigt i verdenshistorie og international politik. Har sammen med sin hustru Mette Holm, der har boet mange år i Kina som asienkorrespondent for danske medier, skrevet Kina – drager for Gyldendal.

Bøger

Den danske model – en europæisk succeshistorie; 2. udgave 2009. AE-rådet (også udgivet på engelsk, tysk og fransk)

Kina – drager (m. Mette Holm) Gyldendal 2006, genoptrykt i ny udgave Kina – kapitalisme med særlige kinesiske kendetegn 2008. Bogen er også udgivet på fransk: La Chine – chemin faisan, Esprit Ouvert 2008

Tro på det bedste, Lindhardt og Ringhof 2008 – samtalebog med Mogens Lykketoft og Marianne Jelved om livets valg

Redaktion af og artikler i et meget stort antal ældre bøger om alle emner fra udenrigs- og sikkerhedspolitik til økonomisk politik, skat, fordelingspolitik m.m.

Artikler og yderligere oplysninger kan fås på www.lykketoft.dk.

Foto: René Riis

Læs mere

Seneste udgivelse

Liv og væk

Mogens Lykketoft er blevet kaldt Danmarks mest magtfulde mand, Den Røde Eminence og højrefløjs-socialdemokrat. Han er en statsminister som Danmark aldrig fik og her kommer hans egen fortælling om begivenhederne.

I denne personlige bog beskriver Mogens Lykketoft, hvad der har formet og inspireret ham, hvordan det har været at kæmpe for de værdier, han tror på. At balancere mellem idealisme og realisme. Om vanskelighederne ved at vinde frem i kampen om samfundets udvikling og samtidig bevare båndene til dem man holder mest af. Ægtefællen, børnene, børnebørnene og de gamle venner.

Lykketoft giver os fortællingen om fejltagelser, nederlag og sejre, hans politiske virke har medført, og hvad oplevelserne har lært ham om livet. Med grundighed, ærlighed og humor fortæller han om arbejdet med politik. Man får et enestående blik ind i maskinrummet fra en mand, der til fulde mestrer det politiske håndværk, og man kommer tæt på mennesket bag politikken.

Bøger af Mogens Lykketoft