Mikael Jalving

Beskrivelse

Mikael Jalving, f. 1968, ph.d. i historie, blogger og foredragsholder. Har redigeret og bidraget til flere antologier, bl.a. Kampen om Den Kolde Krig. Festskrift tilBent Jensen (Gyldendal 2008) og arbejdet med kommunikation og journalistik det seneste tiår – siden 2005 via skribentvirksomheden Ord der Virker. Har senest udgivet Magt og ret. Et opgør med Godheden (Gyldendal 2007).

Er på Trykkefrihedsselskabets Bibliotek på vej med lille, personlig islamkritik med arbejdstitlen Mig og Muhammed: Fitna 2 og udsender sammen med Lars Hedegaard snarest en antologi med klassiske uddrag om frihed fra grækerne til i dag.

Læs mere

Seneste udgivelse

Magt og ret

Et polemisk opgør med Godheden. Historikeren Mikael Jalving har gennemført fire  fiktive  samtaler med filosofferne Niccolò Machiavelli, Thomas Hobbes, John Locke og David Hume. Jalvings ærinde er et opgør med forestillingen om, at de bløde værdier er de eneste brugbare. Ifølge Jalving kan samfundet nemlig slet ikke undvære hårdere værdier som afstraffelse af kriminelle, karakterer i skolen, respekt for ytringsfriheden og krav om, at folk arbejder og bidrager til fælleskassen.

Bøger af Mikael Jalving