Martin E. O. Grunz

Beskrivelse

Læs mere

Seneste udgivelse

Folkets tid

Velfærdsstatens udvikling og Socialdemokratiets historie hænger uløseligt sammen og er en vigtig grundpille i vores identitet og selvopfattelse som nation.

Folkets tid beskriver det skifte, der sker i Danmarkshistorien fra arbejderbevægelsens stiftelse i 1871 og frem til i dag.

Med udgangspunkt i Jacob Brostrups 7 fabulerende malerier til Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg suppleret med historiske illustrationer, fortæller historikeren Martin E.O. Grunz om på Fælleden og forfatningskampen op til år 1900, parlamentarismen og Påskekrisen i 1920, Staunings pragmatik i 30’erne, samlingsregeringen under krigen og efterkrigstidens kamp for at bevare Danmark som et demokratisk samfund med etablering af velfærdsstaten, internationalt arbejde for opbrud i de kommunistiske stater og en tilpasning til en verden med mange flygtninge og konflikter i verden.

En billedbåren fortælling om Socialdemokratiets og Danmarks fælles historie fra arbejdskamp til velfærdsstat fortalt ud fra detaljerige og igangsættende malerier suppleret med historiske illustrationer.

Bøger af Martin E. O. Grunz

Tilføj til ønskeliste

Folkets tid

Martin E. O. Grunz