Marie Kraul

Beskrivelse

Marie Kraul er uddannet journalist og arbejder som kommunikationsrådgiver og foredragsholder i Kraul Kommunikation Aps.

Hun er bl.a. medforfatter til bøgerne Den bedst tjenende virksomhed (Gyldendal Business, 2013), Simpleliving.dk (Schønberg 2003), Den nye familie (Schønberg 2002) og Førstehjælp til klimakommunikation (Gyldendal Business, 2009).

Senest har hun skrevet Opgiv ikke din teenager (Nyt Nordisk/Gyldendal 2016). Læs mere på kraulkommunikation.dk eller mariekraul.dk

Læs mere

Seneste udgivelse

Opgiv ikke din teenager

Er du træt af; at din teenager ikke deltager i det huslige arbejde; og har du svært ved at ændre på arbejdsfordelingen i hjemmet? Så er denne bog lige noget for dig.

OPGIV IKKE DIN TEENAGER inspirerer og giver dig metoder til at inddrage den unge i de praktiske gøremål i familien – også selvom du ikke har haft held med det før. Inddragelse i husarbejdet skaber et bedre familiefællesskab og udvikler kompetencer hos teenageren; som er uundværlige i såvel privat- som arbejdslivet. Et projekt; der dog kun kan lykkes; hvis du bliver bevidst om din rolle som leder og forældreautoritet.

Bogen er delt op i fem dele. Første del giver et rids af de rammer; teenageren og familien i dag bevæger sig i. Hvorfor vil mange teenageforældre hellere være venner med de unge end at forlange; de skal rydde op efter sig? Hvad siger de unge til at forældrene ikke stiller krav til dem? Hvilke konsekvenser har det; at mange af de praktiske fag næsten er fjernet fra skoleskemaet?

I anden del beskrives; hvorfor teenagere bør have pligter for at styrke familiefællesskabet med udgangspunkt i argumenter fra såvel de unge selv som eksperter på området. Hvordan får vi så teenageren motiveret til at deltage i de fælles opgaver? Det er omdrejningspunktet i tredje del; hvor Marie Kraul giver konkrete forslag til; hvordan de gode intentioner om at inddrage teenageren kan omsættes til handling. Her beskrives bl.a. kriterier for god kommunikation; og hvorfor vi som voksne skal være myndige og stå ved vores lederskab.

At få en vrangvillig teenager til at bidrage i fællesskabet kan være svært; og husarbejdet er et af de største konfliktpunkter i familier med store børn. Derfor orker mange forældre ikke at tage kampen op. Der kan i det hele taget være mange undskyldninger for ikke at ændre på familiemønstret. Det reflekterer forfatteren over i fjerde del og kommer med løsningsforslag til nogle af de udfordringer og modargumenter; hun er stødt på.

Sidste del af bogen er en samfundsmæssig perspektivering af at skabe praktiske fællesskaber i familierne. Vi får vi ikke blot aflastning og mere glæde i hverdagen; men skaber ogsånbsp; ansvarsbevidste og selvstændige mennesker; der får lettere ved at klare sig selv senere i livet – og ikke mindst: samfundsborgere; der opfører sig anstændigt og ansvarligt overfor andre.

OPGIV IKKE DIN TEENAGER er en bog, der gør dig klogere på de mange gevinster; der er ved at inddrage din teenager i den praktiske husholdning. Det er også en brugsbog med forslag til; hvordan du kan skabe et nyt og bedre familiefællesskab; herunder konkrete værktøjer som tjekliste over opgaver i hjemmet samt en rengørings- og madpakkemanual – skrevet af to teenagere – lige til at give videre til dine egne teenagere.

Marie Kraul; som er indehaver af Kraul Kommunikation ApS; er født i 1965; mor til tre og uddannet journalist. Hun har tidligere været kommunikationsrådgiver i Børns Vilkår og er medforfatter til flere bøger om familieliv; bl.a. ”Børn skal da arbejde” (2009) ”Simple-living.dk” (2003) og ”Den ny familie” (2002).

Bøger af Marie Kraul